lördag 8 oktober 2016

Troligen årets sista på floaters, men övergången till boilies fungerade bra!

Japp, jag smög ner och började min lilla kampanj och samtidigt tittade jag lite här och där och fick se en karp som gick i näckrosorna och den fick lite doggy av mig, kanske kanske inte vi får väl se och jag fortsatte med mitt.

Efter avslutad mäskning i mitt tilltänkta vinterhak, gick jag bort och tittade efter karpen igen och nu var den uppe och tog för sig, men även en del änder hade hittat mina beten, värd ett försök i alla fall.

Karp tar floaters bakom Änderna.
Det var inte lätt att få bort fåglarna utan att skrämma karpen, men på något vis lyckades jag få bort fåglarna till en anna plats, men karpen blev lite ... och flyttade sig bort mot Willow Swim och gubben var inte sen att smyga efter.
Willow Swim.
Försiktigt ner med grejerna och sen röva på hinken, ut med lite mer doggy och en cigg, min väntan kunde börja och det tog ca 10 minuter och så var fisken framför mig 10 meter ut och tog för sig och det såg bra ut för ett take, men så lätt var den inte.

Den var lite spooky mot min braid och okay! Då lägger vi bara ut betet och drar betet in mot ett näckrosblad och väntar på att fisken ska hitta mitt krokbete och det hände i samma sekund jag tänder en cigg, smällen i spöet och vattenytan kom samtidigt och jag stod nu med något helt gaaalet på kroken och ...
Vicklebycommon.
... visst var det en av sjöns nya invånare som hade klivit på, en fin och helvild fjällkarp som snabbt fick sin frihet igen och kunde skvallra för dem andra att nu får vi passa oss.
De var här, men gick inte upp på floaters.
Och nog hade den skvallrat, det gick inte att få upp fisken på ytan, jag hade säkert 2 - 4 karpar som rotade i bottnen på denna plats, men de höll sig nere och jag tacklade om och lade ut lite 10 mm boilies 2 åt gången över dem och det skrämde dem inte.
Jag fick ut 20 - 25 stycken och sen doppade jag bara riggen och satt med spöet i handen, jag såg på linan att de var där hela tiden och det tog kanske 5-6 minuter och sen kom rycket i handleden och denna karp stack rakt ut på öppet vatten och jag lät den gå ut lite för att kunna drilla utan att de andra skrämdes.
Silkweed.
Jag har märkt hur detta fintrådiga jävelskap sprider sig i mina vatten, dessa fina trådar kan förstöra vilken riggs effektivitet, men samtidigt finns det gott om naturligt godis för fisken också.

Det går att lösa med balanserade beten och rig- foam eller mäska med mindre partikelbeten som hampa, mung och adzukibönor mm, som gör att fisken river upp och sönder detta gröna problem och det blir lite lättare att placera en rigg och ha den ren.
Rig of the day.
Kurve shank i size 8 en 10 mm boilie och en 6 mm pop på toppen gav fisk direkt, hade mina riggar liggande i en zipp-lock påse med en flavour som jag kommer till, men det funkade och jag säckade fisken och lade ut boilies igen och sänkte ner riggen.
Nice double.
 Det skulle bli en firre till och här ligger de innan avgång mot friheten, en fjällkarp och en lite sargar spegel, det kan väl inte klaga över efter ca 50 minuter på platsen.

Lokaliseringen är så viktig och att kunna hitta snabba lösningar, när det tilltänkte inte fungerar och det lyckades jag med, det känns ganska bra, men det känns lite vemodigt att jag nog landade den sista ytfångade karpen för året... men men vi kör väl med boilies framöver det går bra det också, fast inte lika roligt på långa vägar.

Efter detta pass kom regnet och blåsten och jag recenserade ett litet spinnfiskepaket från ABU som har legat i mina gömmor länge, det kan ni se på predatorbloggen nu.
Roddans Mixed Herps.
Nog lite knivigt att hitta i Sverige, men den finns i England, jag hittade denna och Roddans Sugar Cane flavours i Holland på Zwollemässan och de är suveräna båda två för fiske i kalla vatten och Sugar Cane framhäver sötman i dina beten och framförallt i partikelbeten, som Tiger nuts. See ya`ll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.