tisdag 18 oktober 2016

Här kommer lite engelsmän som har gett mig inspiration.



Pete Springate.
Peter Springate är helt klart min stora idol inom karpfisket och det har han varit väldigt länge, han håller sig lite i skymundan, men har skrivit en del och det finns bilder och han har svarat på mina frågor, främst kring lokalisering i större vatten och det funkar bra med hans tips och jag kan bara tackar och buga mig.
Wraysburybrace från 1977!
Han väckte nog många i UK med sin brace från Wraysbury 1977, helt otroligt på den tiden. Han går lite av sin egen väg och följer sin magkänsla och fiskar på sitt sätt som han tycker och vad som passar honom.

Jag är stolt ägare av tre stycken Sportexspön som är både designade och signade av denna man och att sen Tony Fordham har handbyggd dessa spön, gör jo inte saken sämre.
Ännu en brace till Sir Pete!
Jag har fått många bra och givande tips från honom och de funkar den dag i dag, karp ändrar sig inte så mycket, de är vanedjur som följer sina inrutade rutiner och det gäller för oss fiskare att lära oss deras rutiner.... eh svårare än så är det inte!
Brian Garner med Trio från Mangrove.
Brian Garner, en gammal SAS-officer som har hur mycket att säga om vinterfiske och han har enorma mängder erfarenhet av detta genom flera vatten. Hawkstone Park Lake var han vissa vintrar fångade 15 - 20 stycken stora karpar varje vinter.

Många tips från denna eminenta herre, som faktisk var på väg och besöka mig, tills han insåg vart jag bodde och han skämtade lite om isbjörnar.Fiskade uteslutet i Mangrove under 5 år för att fånga 3 stycken 30 pundare och lyckades.
Chris Yates med rekordet från Redmire Pool.
Ingen sann karpmetare har väl missat Mr. Yates och Bob James enormt fina videos och vad han inte vet om stalking är inte värd att veta jag har brevväxlat lite med honom och fått väldigt fina och detaljerade svar.

Find, observe, feed, watch, learn and you get a picture when it´s you turn to catch one...låter enkelt och det stämmer bra i mitt fiske.
Chris Yates är en guldgruva när det gäller stalking.
Han är sanslös duktig på att få fisk till att äta och har en otrolig förmåga att hitta fisken, samt att han bär på ett tålamod som är 5 gånger större än mitt eget och det säger inte lite det!
Lee Jackson med 37 lb commoncarp.
Lee har jag handlat av många gånger genom årens lopp, han har alltid bra tips och råd under tiden han styr och ställer på Tacklebox. Enorm erfarenhet av allt som handlar om karp och alltid villig att hjälpa till.
Phil Harper med the Snake Pit Common 41 lb.
Skrev till Phil en gång och fick svar 2 månader senare, fiskade väldigt hårt ett tag och enligt andra en gycklare inom karpfisket, mycket värre än skojaren Derreck Ritchie och då vet man väl hur det skulle kunna se ut...
Rob Maylin.
Jag har läst en del av Maylins böcker och gillar hans attityd till fisket, Basils Bush och Fox Pool är något du bör få tag i och läsa, det är roligt, givande och otroligt lärorikt, Super läsning, även om de har många år på nacken, så står det sig än i dag!
Paul selman med Chubby Chobs, Darenth Tip lake.
Paul Selman träffade jag i Kent 1992, var jag trampade in hos Premier Baits lokaler i Ramsgate och vi började prata och fick en väldig bra kontakt. Jag fick även en bra deal med Premier Baits om att köpa fishmeals direkt från dem och hem till dörren och den har jag kvar, man rullar jo lite ibland!

Paul gav mig tipset att använda fishmealboilies utan någon flavours, det behövs inte, de känner doften ändå och inget kan put them off och visst fungerade det och jag landade hela Linnéasjöns bestånd av karp 3 gånger under 1993.
Året var 1977, Wraysbury och dessa kom inom en timme!
Vilka karpar! 1977, jag bodde i Danmark och gjorde lumpen det året, men 4 år senare kom jag hit och ramlade i karpfällan och jag sitter fanimej fast där än, väldigt svårt att komma loss...
Rod Hutchinson med 50 lb Cassien karp.
Roddan, en ikon inom karpfisket med suveräna böcker, spön som alla jagade och bra beten och dofter mm, ingen har väl missat denna herre som startade Catchum baits och skrev några av de roligaste karpböcker du kan hitta. Long may he live!
Kevin Maddocks med "She" från school pool.
En annan ikon är Mr. Maddocks, böcker, spön, beten och flavours mm, egen sjö Withy Pool, var Steve Renyard härjade och uppfann Withy pool - riggen. Har gjord en del filmer också, fast det är länge sen.
Julian Cundiff med stor karp från Tilery lake.
Jules har varit till stor hjälp för mitt vinterfiske och han gav många bra råd kring riggar och beten, på den tiden var han med Nutrabait, numera är det nog Nashstallet han tillhör.

Jobbar med rättsliga saker i domstol och tar hand om Julie och kaninen Tyson, när han inte fiskar karp eller pratar karp. Suverän kille och jag är tacksam för hans vänskap.
Min egen idol Pete Springate med 36 lb mirror.
Do your own thing Luis, don´t follow the crowd, keep away from them! Pete har talat sitt tydliga språk flera gånger till mig. Han håller sig lite undan, följer med i vad som händer, ta sina egna beslut och följer dem.

Lite hemlighetsfull är han och talar inte vidd och bredd om vad han fångar, har aldrig gjord det, men han noterar allt han ser och upplever, för att sen ha det för framtiden. Sir Peter Springate, min idol, en stor inspirationskälla och en superduktig och respekterad karpfiskare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.