tisdag 4 oktober 2016

Marttiini Camper.

En bra liten kniv är ett väldigt bra verktyg för oss som är ute i naturen och den kan bli din räddning i många situationer.

Jag har letat ganska länge efter en liten smidig kniv och jag hittade till slut denna från Finska Marttiini, ligger fint i handen, lätt och som vanligt super vass egg, som håller skärpan bra.
Marttiini Camper.
Kniven kommer med ett svart hölster i läder och det är så fint gjord. Knivens längd är 18,5 cm varav bladet är 8,5 cm med en bredd på 15 mm och skärpan är suverän.
Bra fingerskydd.
Kniven har som du ser ett väldigt bra fingerskydd så man inte slinter ut mot eggen, det är jo så att vi fiskare mm har våta kalla och ibland slemmiga händer, allt jag kan säga är att denna kniv ligger och stannar i handen, så pass bra grepp har du.
Bra tumgrepp.
Ibland får man ta i lite även med vassa knivar och här finns ett bra stopp/grepp för tummen och det är väldigt bra att man har tänkt till. Bra när man täljer till en korvpinne eller den dagen dina bivvypegs ligger hemma.

Camper kniven hjälper dig att tälja nya. Sköt om denna kniv och du har den i många år, de är en kniv som tål tuffa tag.
Nice work.
Jag gillar utseendet, greppet, skärpan, den låga vikt 100 gram med slidan, ja allt och priset ligger på 349 kronor och finns hos alla fiske och butiker som säljer Marttiinis knivar.
Bra ergonomiskt gummihandtag.
Sist det gummirerade handtaget som är 10 cm långt, ett suveränt grepp oavsett om du har olja, vatten eller fiskslem i handen och tar kniven, den stannar i handen och glider inte och det är mycket bra. Det finns 3 års garanti mot fabrikationsfel, 3 år det säger en hel del om Marttiinis kvalité och visst är det kvalité annars hade man nog inte överlevt på marknaden sedan 1928. Check out the Camper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.