måndag 30 januari 2017

Baits, baits ....hm let me see!

Nej jag ska inte fundera så mycket över mina beten, jag varit genom förråd och frysar och insett att det ska göras en komplettering av boilies och det kommer att bli Mistral, som jag har haft goda resultat med dem senaste 4-5 åren och även på 90 - talet när de fanns. 

Jag ändrar inget, varför skulle jag? Jag har hittat mina beten och kommer att fortsätta med vetskapen att jag alltid har ett bra bete, som karpen gillar och det oavsett vatten, årstid eller vart på klotet jag befinner mig..... Detta ger confidence and peace in my mind och jag kan ägna mig åt andra spekulationer.
Det kommer nya sammansättningar och det är bra, man försöker hela tiden att göra bra beten bättre och kvaliteten är i topp och det är bra ingredienser och man vet vad karpen vill ha och man har gjord bra beten under väldigt många år på Mistral Baits, för mig är det bara att välja.
Jag skulle i princip kunna ta en 5 kilos bag av varje sort och veta att det funkar, men jag ska hålla mig till en del av dem i år, men samtidigt ta hem lite olika 1 kilos påsar och olika pop - ups och dippar för test, hitta kombinationer mm för att kanske hitta en bra kombination, som under sega perioder, ger en eller två extra på mattan eller går lite bättre under svinkallt vinterfiske.
Jag vill jo även ha hem lite av de gamla goda boilies som jag har haft så bra resultat med t ex I 40 som man nu har gjord ännu bättre, undrar ibland om det går! I 40 Red, som med en tutti - frutti pop - up var supereffektiv året ut och som gav mig Halftail på själva nyårsdagen och även karp under snöstorm och ner till minus 9 grader, förhållanden som säger en hel del.

Coconut Krill! Undrar egentligen om man behöver mera än så, supereffektiva boilies med fin doft och textur, som alla boilies från Mistral och sen färgen som dels syns bra, men även har ett lite washed out look efter en stund i sjön, något jag gillar och något som får många upplärda karpar på fall.
En liten stick med Coconut Krill Boiliecrumb som får vila i 2 minuter i denna flaska, tillsammans med två 15 mm Coconut Krill Boilies är något av det effektivaste jag har testa under alla mina år och vi snackar 36 år i karpträsket!

Sen finns det många andra boilies som den Röda Kriller, Pure Pineappel, Rosehip för att nämna några och nu dyker den gamla Garlic Butter upp igen till min stora glädje, en klassiker från 90-talet. Kanske det dyker upp flera retroboilies framöver jag hoppas det.
Mistral Sweet Biscuit, en arvtagare till I 40 som ska vara bättre! Spännande och intressant att prova och se om jag kan få bättre resultat. I 40 testade jag första gången helt omäskat och på 6 timmar landades 8 karpar och jag tappade en under den tiden och verken jag eller direktören på Metebolaget trodde våra ögon. En dundersuccé, som nu har gjords bättre!
Man undra hur det ska bli nu med den nya modellen? Det kommer ni nog att få veta här med tiden. Det hela börjar så snart isen går, det går att fiska karp redan nu, men då får jag tyvärr rensa platsen för en massa skräp, som någon har lagt ut för att inte få lera på stövlarna.... lera tillhör fisket och jag kan inte fatta hur man beter sig vid våra vatten, tråkigt men sant!
Jag har utskick på vad som finns av både nya och äldre recept och jag ska under dagen lägga min beställning och jag vet att det blir en säsong att se fram emot.

Ska bli jäkligt kul att fiska med nya grejer på ytan mm och samtidigt vetskapen att man har bra boilies som bara ska läggas ut var fisken befinner sig, resten sköter sig självt eller som man säger overthere: The rest is history....
Mistral om karpen själv för (s)välja!
Det ska bli en beställning med lite av varje och med pop-ups och dippar och sen ska jag laborera när det blir tufft och jag vet att med dessa beten och mina tankar och tänk just under dessa perioder, så kommer jag att lyckas och självklart ska jag dela med mig av mina kombinationer i skrift och foton, jag tror vi måste vara lite mera öppna om vi ska främja karpfisket.

Jag ser allt för ofta bara blogginlägg från folk när man har fått en stor fisk eller annat bra resultat, man skriver inte om när det inte gick som det skulle, man visar inga riggar, vad man fiskar med eller annat som kan vara nyttigt både för nya i gamet och de som har hållit på ett tag och det tror jag är en negativ trend, många vill lära sig och många ställer frågor till mig, med andra ord vi är nyfikna på karpfisket.

1 kommentar:

  1. Hej ! Vart kan man köpa Mistral i Sverige, metebolaget finns ju tyvärr inte längre. Tak på forhånd!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.