onsdag 18 januari 2017

Gör dina egna brödimitationer!

Jag fiskar väldigt mycket med Doggy hundfoder på ytan och de flesta som använder detta bete, vet nog hur kvaliteten är, de sjunker efter några minuter eller direkt och karpen älskar dessa beten. Min lösning var att göra ett bete av kork som ser ut som en Doggy och det har gått väldigt bra och karpen ser ingen skillnad i sin iver att få mat i sig.

Karpen älskar också bröd och här uppstår också lite problem: Man kasta av brödet och skingrar fiskarna framför sig, det lossnar från kroken eller så kommer alla småfiskarna som mört och sarv och pulverisera ditt krokbete på ett par sekunder och min tanke är att göra brödimitationer själv och slippa alla dessa problem och så här gjorde jag.
Skaffa dig en hård skumgummi eller cellplast i vit färg, den får gärna vara 2-3 cm tjock. Ut över det behöver du en vass kniv och en bra sax, din utvalda krok, snabblimm och en vattenfast tuschpenna i brun färg.
Börja att skära till cellplasten i valfri storlek på skivorna och sedan skär du dem i en lite större storlek än det tilltänkta bete.
Trimma varje bit efter ditt önskemål med saxen och mina blir så här som synes på bilden. de är ca 1,5 x 1,5 cmm i storlek och det tror jag är lagom, men visst kan de göra större om man så önskar.
Jag hade inte den bruna pennan framme igår, så jag testade med en svart för att se om det skulle funka och det gör det. Min tanke är att ha en lite brun skorpa, så det ser så naturligt ut som möjligt.
Här har jag tryckt fast en Nash Gaper och gett den en liten droppe snabblimm och det hela sitter fixerad och fast och nu är det bara att knyta fast betet till linan.

Jag tänker använda dessa `brödbeten`med en Surfacekontroller eller i samband med en Bolt machine och jag tror att resultaten kommer ganska snabbt.
Kork fungerar bra, så varför skulle inte en imitation på en brödbit funka? Klart den gör och jag tror till och med att en Gräskarp kan låta sig luras på dessa beten, vi får se vad som händer framöver.
Doggyimitationer gör du på samma sätt, fast jag köper korkunderlägg för grytor mm och skär till mina bitar i lämpliga storlekar och trimmar dem lite med en sax.
Jag har aldrig märkt att någon karp har märkt skillnad mellan Doggy och mitt korkbete, när väl man har fått fart på fisken och garden är sänkt, så tar det dessa och man har ro i kroppen, då dessa flyter hela tiden och ingen småfisk kan smula sönder dem eller ditt nya brödbete.

Bara ett tips som ger lugn och ro under fisket och du sparar också några kronor som du kan lägga på exempelvis bra lina och starka krok, det behövs i denna värld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.