fredag 6 januari 2017

Nash Zigbaits and Bugs!

Jag hittade dessa så kallade insekter från Nash och de ser spännande ut och måste provas så snart isen går upp. Detta fiske är väldigt roligt och faktiskt betydligt mer givande än många tror! 

Karpen är bottenlevande sägs det, men hur ofta ser vi dem under ytan under året och tro inte att karpen ligger stilla i en påstått dvala under vintern, så är det inte de befinner sig var de trivs och var de hittar lite extra värme och det kan var på alla möjliga djup.

Med tre spö och lite olika Bugs kan du söka dig genom vattnet från bottnen och upp till ytan, allt du behöver är en justerbar zig - rig, som har ett genomskinligt bubbelflöte, ett större sänke, det ska vara trasselfritt och du bör ha en fluorocarbontafs mellan bubbelflötet och ditt bete.

Kasta ut och låt det hela sjunka, tighta upp mot sänket och nu kan du sakta mata ut lina från spolen till önskad nivå över bottnen. Du kan även om du är osäker, ge ut lina tills ditt bete och bubbelflötet syns på ytan och sen sakta fiska dig ner mot bottnen, på det sättet ser du om något skulle vara trasslat. 

Ett tips är att du har ditt sänke lätt i leadclippet, så du kan bli av med sänket, det gör det så mycket enklare att landa och drilla fisken. Nappet är oftast bara några enstaka bleeps och fisken har redan krokat sig! Du kan enkelt göra dina egna zigbugs av rigfoam i olika färger, kolla på marknaden och hitta nya idéer.
Nash Bugs and Zigs.

Naturels.

Blue Damsel.

Black Sedge.

Corixa.

Brown Sedge.

Black Louse.

Hookbait Floaters.
Testa detta roliga och spännande fiske, prova med ett spö och tvätta boilies på dem andra två; om du är tveksam till denna metod. Det funkar suveränt och karparna tar dessa insektliknande beten utan större tvekan.

Längre fram på våren, så kan du ha dessa beten på en längre tafs och fiska med dem på ytan tillsammans med en surfacecontroller eller Nash´s Bolt Machine, supereffektivt mild sagt! Jag har märkt att de bästa är lite mjukare spö för detta fiske och jag rekommenderar spö i klassen 2 - 2½ lb testkurva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.