torsdag 5 januari 2017

Tuff början på året!

Nja tuff och tuff, lite tufft är det när man är sugen på fiske och isen sätter stopp för mig och sen en kyla och täcket med lappmögel... Det kunde ha börjat bättre och jag får se fisket som något roligt i framtiden.
Det var så här det började och jag mäskade i tron att jag skulle ha en liten chans att nypa en karp, men `Han däruppe`ville något helt annat och då får det väl bli så till han bestämmer något annat.
Jag hade chansen, men hade inte tid för fiske just då och nu ligger isen och man är eller känner sig lite portad! Det går dock flera tåg och om detta håller i sig, så är det bara 3-4 månaders väntan på öppet vatten... Great fun!
Du smörjer väl dina spöholkar? Jag hoppas det, det blir lättare att dela på spöna och holkarna slits inte så mycket vid hjälp av Grafitoline som säljs bland annat till flugfiskarna, som har klena spön som lätt går sönder.
Doppa pekfingret i burken och lägg ett tunt lager Grafitoline på hanholken och gör det från lindningen och utåt, inte tvärtom!
Det tar ett par minuter och dina spö håller längre och blir lättare att ta isär innan hemgång.
Jag har lagt på den starka braiden jag visade er på mina CP- rullar. Jag fick mejl från Hr. Nemback som undrade över den starka nylonlinan om den var sjunkande och det är den. Glädjande nog var han sugen på att testa denna lina och han hittade den för 60 spänn på Ebay... Bra jobbat mannen och skitfiske!
Här en bild på hur dessa Centre pins rullar, de går lite snabbare än SJ kan jag säga och det är aldrig några förseningar! Inte ens när snön faller och vi med den!

SJ! Finns det något större skämt eller cirkus i Sverige? SJ, Statens järnvägar och vi pumpar in våra skattepengar i detta. Varför och till vilken nytta? Hade bolaget hetat Sven Janssons Järnvägar, hade Svenne kursat för länge sen!
Det finns alltid en liten risk att en rulle eller något annat havererar och detta lilla kit med skruvmejslar för 20 spänn, kan vara räddningen, jag hittade mitt på Dollar Store!
Tar ingen plats bland allt annat man släpar med sig. Det var väl allt för i dag, under de närmsta dagarna ska vi titta lite på några nya 10 fotingar som jag har lagt till min digre samling, så håll ögonen öppna... Tror detta börjar i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.