tisdag 3 januari 2017

Två extrema linor!

Jag skulle egentligen ha varit iväg och provat en mäskat plats, men isen och vädret har stoppat mig, det går inte att fiska där just nu, men det ska väl bli lite mildare hoppas jag. 

Så jag ska visa er två ganska extrema linor som jag har hittat och de är sanslöst starka och vi börjar med en mono från Daiwa och därefter en sanslös stark braid från Anmuka Fishing.
Den håller otroligt, faktisk vad den lovar!
Jag har hört talas om denna lina och lyckades få tag i en firma som säljer den och väl hemma fick jag en chock, jag är inte människa att dra sönder denna lina. Den är smidig, har lite töjbarhet, med styrka är sanslös i alla aspekter. den finns i 100, 300, 500 och på 1000 meters spolar och jag gav 85 kronor för denna 500 meters spole och det blir inte bättre!
Palomarknuten är den bästa knuten för Daiwas Justronlina.
Jag har testad med lite olika knutar och som vanligt är det Palomarknuten som är bäst och starkast för nylonlinor och det är samtidigt en enkel knut att göra och du ser här hur du gör den, glöm inte att fukta knuten med saliv innan du drar den hårt.
Anmuka Braiden, superstark spunnen lina.
Nästa lina är en ljusgrön braid från Anmuka Fishing. 100 meter kostar 37 kronor och den finns i 100, 300, 500 och på 1000 meters spolar från 0,10 - 0,40 mm. linan är rund och kastar väldigt bra och är flytande.

Styrkan ska upplevas, jag kan inte dra sönder denna braid, fattar inte hur den kan vara så stark!? Vad 1,2 som står på spolen betyder vet jag inte, men jag har lyft ca 12 liter vatten utomhus och denna döda vikt klarar den galant, det är svårt att lyfta denna vikt med en tunn braid och läderhandskar.
Helt klart en otroligt stark och bra lina för mitt stalkingfiske och jag ska framöver testa den hårt och återkomma och det gäller båda dessa linor.
5 - Turn Grinner knut är den bästa knuten för braids.
Bästa knuten är en 5 - Turn Grinnerknut och du ser här hur du gör den, glöm inte att fukta med lite saliv innan du dra den hårt.
Jag kan dutta den med lite svart tusch om det behövs.
Jag har varit ute efter lite ljusgrön färg på mina braids, mest för att de skulle likna något i växtligheten och denna braid kanske uppfyller min önskan.

Karp och Gräskarp har jo en otrolig förmåga att upptäcka linan eller raka linjer på och under vatten och tiden och fisken vill visa mig om linans ljusgröna färg är ok eller om jag måste dutta den lite med en vattenfast tuschpenna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.