fredag 20 januari 2017

Wychwood Extricator Floater MLT 12 ft 2.1/4 Lb testkurva.

Jag ska ha kul och roligt framöver och visst det finns gott om floaterspön på marknaden att välja mellan och till varierade priser och märken. Jag valde Wychwoods Extricator av flera grunder.
Klingan är superstark, det vet jag av erfarenhet, då jag äger alla typer av spön inom Extricatorserien,  jag gillar utseendet som är lite Old School och jag gillar priset och garantin.

Så igår kom dem hem, två stycken, som ska bli mina leksaker framöver och som jag lovade er, så tar vi en titt på vad detta 2 - pack innehöll. Kan säga att jag ska använda dem med Surfacekontroller, diverse Bolt Machines, flötmete och för att lägga ett bete framför en karp eller två, så de kommer att användas flitigt framöver.
Spöet i sin helhet.
12 fot långa, ganska slimline klinga och som sagt en stark klinga med multi layer teknik/konstruktion (MLT) mattsvart klinga med svarta gloss lindningar, fint rullfäste och ett fint handtag i väldig fin kork.
Tip ring.
Spöet har 8 ringar + tip ring och dessa ringer är lite mindre och går från 25 mm - 8 mm tip ring, alla ringer är i färgen Gunsmoke och det är vackert och diskret.
Trebenta ringar för styrka.
Finishen är i topp som vanligt och alla ringer är trebenta för styrka och det är bra, man rör sig en del i snåren och bland buskar mm och enbenta ringer klarar inte den miljön så bra, trebenta fixar detta och ger också lite mer kräm i klingan.
Förstärkt holk.
Holken är förstärkt och det gillar jag och passformen är perfekt, inget glapp som man kan uppleva ibland på andra spö. glöm inte att smörja era holkar med Grafitoline eller lite stearin går också bra.
Holk markering.
på spöet undersida vid holken har man dels namnet och dels en vit prick, som underlättar att du sätter ihop spödelarna rakt, namnet? Kanske för att du inte ska blanda överdelen med andra spö? jag vet inte riktigt varför?
Keeper ring.
En så kallad keeper ring borde finnas på alla spö, ett bra ställe att sätta kroken under transport mellan fiskeplatserna och det behövs med dessa långa spö och dem långa tafsarna man använder.
Kosmetikan.
Kosmetikan är lagom stor och diskret, det är snyggt och det räcker. Varför man inte skrev testkurvan vet jag inte, jag har kollat upp den själv och den ligger lite över 2 1/4 lb det ska till 1070 gram för att spöet ska få sin 90 graders vinkel och normalt på en 2 1/4 lb så är det ca 1020 gram. skillnaden är så lite att man inte märker det.

Aktionen är en lång progressiv aktion, som verkligen kommer att suga ut musten av fisken, underdelen är tuff och ganska styv och det ger långa kast och möjligheten att stoppa stor fisk. överdelen är ganska mjuk och känns väldig bra med tanke på långa tafsar och krok i mindre storlekar. Man vill jo inte riva loss kroken när man väl har fått fisken att ta betet.
Rullfästet.
Rullfästet är av Fujitypen och man har lagt in en fin hylsa med grafit som ger ett prydligt utseende och jag gillar detta, rullfästet tar alla rullstorlekar och allt sitter ordentligt som vanligt.

Korkhandtagets längd är 56 cm räknad från korkens början och till ändbutten och det är precis lagom för att kunna både röra sig med spöet framför sig och även kunna kasta långt, mycket kvalitativ kork som man har använd och det är snyggt.
Ändbutten.
Wychwood har sina egna etsade ändbuttar och det är ett fint avslut på ett fint och läckert spö. Dessa spö kommer att flla många i smaken och det är inte bara priset, det är styrkan, looken och framför allt livstidsgarantin som Wychwood lämnar. Ett toppenspö med otroligt många egenskaper och användningsområden, byggd i en vacker design och med en inbyggd råstyrka du får leta efter. Toppbetyg helt enkelt!

Jag köpte mig två stycken Fox EOS 7000 rullar för mina gamla Danish Delight spö och de passar storleksmässigt väldigt bra på dessa Extricators, men jag ska uppfylla min dröm och snart så sitter det ett par Daiwa SS 2600 på dessa floater rods. Jag kommer att recensera Fox Rullarna, men det blir först på måndag, så till dess, ha det gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.