söndag 12 februari 2017

Bara ett par tips!

Jag komplettera det som fattas och hittar faktiskt lite bra saker under mina besök i olika affärer. Man hittar mycket som kan användas i och till fisket och det jag hittar och som jag tror kan fungerar, det testar jag och ger er som tips, sen kan ni vraka eller välja.

Det är värsta tiden på året för många fiskare, en del kan ställa sin lust lite ute på isarna, men se upp i mina trakter håller nog isen inte och jag ska inte ut, har nog gett upp den biten av mitt gäddfiske och ser fram emot lite landfiske efter gädda och framför allt karpen så snart det bara finns en chans att doppa ett bete. 

Perfekta för din Barrow.
På ÖoB hittade jag denna burk med 10 stycken gummiremmar, som finns i tre längder och det är bra, det finns alltid något som ska spännas fast på kärran och som inte behöver länga remmar typ en vattendunk eller dyl.

Priset var 39 kronor om jag minns rätt och det tycker jag är bra, det finns många användningsområden med dessa remmar, dels din Barrow, cykel, moped, bilen och framför allt är den korta remmarna på 30 cm guld värda för att spänna fast din pod på bryggan mm, när stormen dra över.
Stadig plast och skruvlock.
Burken remmarna ligger i , är stadig i plasten och har som ni ser ett skruvlock och direkt ser jag flera användningsområden, du kan ha den till bevaring av allt möjligt från hookbaits till vattenbehållare för fisken en varm sommardag.
Det blev en flötestube av min!
Jag ska min till mina flöten, den är lagom stor att ha i hinken eller inne i min matta under transport och samtidigt har jag den för att hålla mina karpar blöta.

Flöten torkar snabbt och de klara jo lite väta också, så den kommer till användning och remmarna sitter numera på min Barrow där dem hör hemma.
Stainless Steel Cover.
Här har jag två frågor!  Du har väl extra lina med dig eller hur? Bra det ska man ha eller några extra spolar till rullarna. Nästa fråga: Hur många spolar med lina har du kvaddad, var ena kanten eller båda är avbruten och det är ett rent helvete att veva av linan smidigt? Okay jag känner igen ditt svar på frågan och på bilden har du lösningen!
Passar för dem flesta 1/4 pund linspolar.
Man kan hitta dessa rostfria burkar på TGR, Jula, Biltema och även på jysk, de är 9 cm höga och 8,5 cm breda och passar perfekt som du ser till en spole med extra lina eller varför inte en av dina dyra extra spolar till rullen?

Jag vill minnas att denna kostade 40 spänn och jag har tre stycken sedan några år tillbaka, igen finns det många användningsområden och ett som är uppskattat är salta pinnar och den kalla, under en varm sommarkväll när riggarna ligger rätt.

Locket har du som bordsskydd för den kalla, så slipper du kladda ner ditt bivvytable, ska även nämna att dessa burkar har en beläggning av foam i botten och i locket som skyddar dina saker.
Cykellyse på dit håvskaft.
Vissa fiskar tycker inte om starkt ljus, fiskar du som jag efter Gräskarp, så vet du vad jag menar, dessa torpeder får ett extra frispel inne vid håven om du har en skarp fick eller pannlampa.

En bra lösning är ett rött cykellyse, det skrämmer inte fisken något nämnvärt och du får 2 stycken för 29 kronor på ÖoB och de är enkla att montera som du ser.

Allt du behöver göra är att montera lyset på skaftet som beskrivit och sedan vrider du lampan i rätt läge och du kan ha lyset nere vid spriderblocket eller längre upp på håvskaftet och du se din firre innan du ska håva den
Rött skrämmer inte fisken......
Så ser det ut på natten och det skrämmer inte fisken, men du ser fisken väldigt bra och du stör inte ditt nattseende särskilt mycket och du stör inte fiskeplatsen eller andra fiskande, vilket en ....
.... som vit ljussken kan göra.
.... lampa med starkt vit lyse kan och vill göra. Dessa vite lampor är bra till annat i fisket till exempel att ha i dragkedjan på bivvydörren, de räcker till för att lysa upp en fisk innan du tar dina bilder, de räcker för lyse inne i din bivvy/shelter och de är perfekta att ha tända om du ror ut dina beten under natten, du hittar enkelt hem igen.

Jag går i väntans tider, väntar på beten mm och tänker i morgon ta lite om grejerna för effektiv användning av Spodd och Spomb, jag är ingen världsstjärna, men jag ser en hel del fel både hur folk gör och bland grejerna, det finns så mycket man ska tänka på, inte bara handla och tro att nu är det klart. Jag kommer till detta under morgondagen, du är bjuden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.