torsdag 16 februari 2017

Dagens mix.

Det blir lite blandat kompott i dag, allt från Musslor till några eventuellt nya flöten och så har Staffe Mascot krupit ur sitt ide, jag har även hittat en del nya beten för mitt floaterfiske och jag visar en av dem i dagens inlägg.

Green lipped mussel.
 Green Lipped Mussel har nog de flesta hört talas om, det finns i dipp, flavours,oljor och i boilies och diverse pulverform och jag har nästan hela kittet hemma, dock inte krossade skal.
Tänk på svärmor!
Skalen är ganska tuffa att krossa, lägg skalen i en påse och sen är det bara att ha hammaren i handen och svärmor i tankarna, så löser det sig på ett bra sätt och du får krossade musselskal till din nästa hemmagjorda boiliemix.
Krossade musselskal, bra i dina boilies.
 Karpen älskar den där berömda crunchiness, att krossa saker i sina svalgtänder och dessa skal är bra för detta och samtidigt får fisk lite mineraler som de behöver och har du inga musselskal, så kan du använda äggskal som fungerar bra med samma effekt.

Jag tror att andra karpar hör detta krossande och går igång på detta. Skalen på bilden ska krossas till mindre bitar, detta är bara ett visningssyfte! Glöm inte att torkade skal från kräftor och andra musselsorter fungerar också.
Daya Classic torrfoder med sting!
1 kilo torrfoder från Dollar Store, inte riktigt där jag förväntar mig att hitta intressanta beten, men detta paket är intressant både pris och innehållsmässigt, 15 kronor per paket och ......
Det blir nog inte mycket bättre....

... Paketet innehåller 4 sorters smaker och doft: Sill, Lax, Räkor och Sardindoft och jag gillar den stinkande doften och vet att detta kommer att ge resultat bland karparna och 6 paket togs hem på direkten.
Så ser Daya torrfoder ut.
Alla typer av dessa beten har sin egen form och visserligen kan de vara svåra att lägga ut med en katapult, men med Spomben går det bra och jo flera dofter, smaker och former du har i din blandning av floaters, jo svårare blir det för karpen att utskilja ditt krokbete.
Ha alltid en större blandning på dina floaters!
 Här står nya hinken med vårens meny av blandade nyheter på floaters fronten och det ska bli otroligt spännande att hitta lite fisk och presentera dessa godsaker framför dem och sedan mitt krokbete.

Jag har flera nya sorter på gång och de kommer fram här lite senare och jag kommer att redogöra för alla och mina resultater. Alla nya beten är billiga katt och hundmatsprodukter som jag är övertygat kommer att tas emot med en stor glädje bland karpar och passerande hundar.
I´m Ready för fan!
 Japp, han har kommit ur skåpet eller sitt ide, min lilla mascot Staffe och han är mer sugen på att hänga på poden än någonsin, trevligt!

Han ska hänga där och varje gång jag fångar en karp, så ska man dra ner honom och sen dras han upp av linan och han klappar tänder. Ibland rymmer han, ställer till med bus o s v. vi lär nog återkomma med mera kring detta benrangel.
Vi får se hur det blir.
Jag håller på att fibla lite med några nya flöten för karpfisket, det ligger i sin linda och jag återkommerså snart jag har hittat på något vettigt kring detta, ha det gott därute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.