onsdag 8 mars 2017

En liten reminder.

Vill bara påminna lite om några viktiga saker inför den stundande säsongen, lite vi bör tänka på i vårt fiske och jag tänker främst på fisken efter landning mm. Jag tar även upp en del som vi kan förbättra och därigenom landa flera fiskar, det slarvas en del, det vet jag.
Behandling krävs!
Skadar på fisk händer oss alla och vi måste alla lära oss att ta hand om dessa skadar, vi får inte bara släppa iväg en skadad fisk och det kostar inte mycket att kunna göra det.

Ett must om vi vill ha fina fiskar!
Sätt dig in i vad du behöver ha med dig på fiskeplatsen och skaffa det, det är ett måste om vi ska ha en framtid med fina och växande fiskar. Carp Care handlar inte bara om hur du behandlar fisken på mattan, det handlar även om dina riggar, lina, bly och en massa annat, som kan ställa till det för fisken.
Alla har råd med ett Carp Care Kit.
Det är bara att skita i två pizzor med tillhörande öl och du har dessa viktiga saker i din utrustning och kan vårda fisken om den har fått sig en skada, svårare är det inte och jag fattar fortfarande inte hur folk kan fiska utan dessa saker.
Tänkvärd bild.
Ingen Karp, utan en liten akvariefirre, men så här äter karpen och för att simma vidare, måste den rätta upp sig och med rätt längd mellan bly och krok, så naglas den fast. Lite tänkvärd eller hur? Jag ser folk med långa riggar på 30 - 40 cm och .... ja mmm, det blir inte så värst bra, om fisken i respektive vatten har lite lärdom eller dåliga erfarenheter av fångst i kroppen.
Viktiga saker.
Vassa krokar är ett måste, det ger mer fisk och många tar bara en krok ur paketet och sen är det klart! Är du medveten om att dessa krokar har legat och skramlat ihop i paketet sedan paketeringen och hela vägen från Asien och ut till butik och du har fortfarande kroken i paketet och bryr dig inte!

Det kostar dig fisk och jag tycker du ska göra något åt det, exempelvis skaffa någon form av krokbryne och ha krokarna i en ask som typ en flugask, då blir dem inte skadade eller ovassa.

En Sekatör är bra att ha för den där grenen som är i vägen eller ett par vasstrån, röj inte 5 meter vass för att få ut 3 spö, som jag har sett flera göra i mina vatten, ta lite hänsyn till dem lokala fiskare och deras vatten, platser mm
Starka och vassa krokar ger mer fisk!
Har du rätt krok för dina riggar, jag har sett det mesta och det är väldigt fel ibland. Det värsta är att man kan lägga en miljon på en utrustning, men man köper dåliga krok och så billiga beten man kan hitta!

Kroken är avgörande om du ska landa din fisk och betet är avgörande om du kontinuerligt ska fånga fisk och sen har vi ett annat fenomen, nämligen att byta lina lite oftare. Du anar inte vad din lina får ta emot under tiden du fiskar och linor slits och är en färskvara. Bra färsk lina, vassa starka krok, rätt krok för din rigg och framför allt bra beten är ett måste och du kommer att få en bättre säsong i år, jag lovar!
Förberedd dig och mäska in fisken.
Var förberedd med allt, ha bra ordning och börja redan att mäska där du tänker fiska framöver, så kommer resultaten och har du allt i perfekt ordning, så är det inte mycket som kan gå fel. Ville bara säga det som en liten påminnelse, utan att sticka ut hakan för mycket. Skitfiske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.