lördag 29 april 2017

Fladen Braid, 250 meter 0,10 mm (9kg)

Jens Hermansson berättade för ett tag sedan om denna braid, som han använder i 0,20 mm för sitt Ålfiske och den går inte att riva sönder! Det lät jo intressant och jag letade, men hittade inte denna lina på ett bra tag. Härom dagen fanns den i 0,10 mm och mina tanker gick direkt till Gädd, karpfiske, spodd, spomb o s v och en spole togs hem för test och det tittar vi på här och nu.
Väldigt bra pris för denna lina.
Linan är stum, lättkastat och har bra nötningstålighet, dock som alla braids, så klarar dem inte stenar, klippor och andra hårda material och bland dessa rekommenderas en nylonlina som klarar det betydligt bättre. Jag kan tillägga att jag under ett par års tid har använd denna lina i sjunkande utförande och den är bra, helt i klass med andra PE- linor (polyethylene fiber) på marknaden.,
Imponerande lina.
Jag lyfter 9,6 liter vatten i lina med Palomar knut och arbetshandskar och det är bevis nog för mig, det kanske går med tyngre vikt, men 9,6 kilo dödvikt håller linan för!
Lite info.

Beskrivning för knutar.
OBS! Stopp där! Här är det två allvarliga fel!  Du måste alltid ha lite nylonlina i botten på din spole, annars glider braiden bara runt på spolen!

Nästa fel här i beskrivningen är att man visar Palomar knuten fel, det skall inte ligga någon lina upp om lekandet, krok eller vad du knyter fast med denna knyt.
Så skall det se ut!
Jag har beskrivit Palomar knuten på annan plats på bloggen. All lina skall ligga genom lekandet/krokens ögla och inte som visat i beskrivningen från Fladen.
Här ser du hur knuten ska se ut.
Så ska det vara ingen lina upp över kroköglan, liten och nätt och så otroligt stark och enkel att knuta.
Fladens braid är inte rund, utan flat, 
Jag hade gärna sett den i rund form, men den kastar bra och blir mjuk efter någon timmes fiske. Glöm inte att vattna din braid oavsett märke innan du börja kasta, vattnet gör att linan trasslar sig mindre och du slipper dem så kallade vindknutar med skatbo i första spöringen.
Fladens braid finns i sjunkande och flytande.
Denna flyter riktigt bra och inga delar hänger ner som jag tyvärr har upplevt på linor som kostar 2-3 gånger mer.
Linans blågråa färg.
Denna lina finns i gul fluoro, lilarosa fluoro och denna blågråa färgen, Jag valde denna färgen och kommer att kamouflera den lite med olika vattenfasta tuschpennor. Varför?
Karpen gillar inte raka linjer och märker dem snabbt både på ytan och på bottnen, lite olika färger längs lina den sista 3-5 meterna och linjen försvinner och bländar in mot växtlighet och mot bottnen.

Jag kan rekommendera denna lina för stalking, spodding, spombning, distansfiske, karp och gäddfidske och även för spinn/trollingfiske och det är styrkan, smidigheten och stumheten som räknas och visst det fina priset för 250 meter braid, det är riktigt bra. Testa får du se! Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.