torsdag 27 april 2017

Liten fjällis från lokala sopptippen!

Japp! Så ligger det till! Jag skulle stalka lite inne i en liten vik och hela platsen var full av skräp och pallar och trädstubbar låg en en stor röra. Vem som har släpat dit skiten och byggd detta elaände vet jag inte, men kan gissa!

Jag lyckades landa en liten fjällkarp på ytan och den var ensam och i ren irritation över hur det såg ut, så rensade jag platsen och återställde den och nu kan man fiska där utan en massa skräp runt fötterna.
Byggmax eller Yalla yalla Construction?
Här är två plastsäckar med skräp bortplockat och de tyngre arbetet återstår. Jag får nog be om att folk skärper sig med nerskräpningen, kan man släpa boiliepåsar dit och majs burkar, så borde man kunna ta med sig dem till sopptunnan, de väger jo mindre efter fisket eller hur?

Jag har pratat med kommunen och man vet om problemet och jag hoppas att det kommer upp större soppkärl och lite skyltning i framtiden och så får vi hoppas att det hjälper, annars blir det stora problem i framtiden.

Tillflödet ökar och det behövs!
Det ligger massor av skräp runt hela sjön och jag erbjöd mig att plocka och forsla bort detta och blev lovat att jag inte blir drabbat, den dagen kommunen sätter ner foten och inskränker på fisket som i skrivande stund är fritt för alla, frågan är bara hur länge det förblir så.
Så jag ska gå ett par rundor och samla skräp och ber alla om att ta med sig skräpet med sig hem eller lägga det i dem befintliga soppkärlen som finns runt sjön och jag kan väl tillägga att lämna sjön i samma renlighet som du vill finna den! Svårare än så är det inte. Vi måste hjälpas åt och inte skräpa ner vattnet oacsett vart vi fiskar.

Något gick under grenarna.
Jag fick upp en firre här under dessa buskar och märkte att fisken inte ville simma genom det lite kalla utflödet från bäcken, men den skulle komma lite närmre....
Vid den lilla tuva skulle det nappa.
.... Och till slut kom den fram till den lilla tuva och jag fick linan över dem yttersta grenarna och utan lina på ytan tog dem mitt bete direkt och var min.

Nyinsatt fjällis.
Ingen stor fisk, kanske 2,5 kilo, men en karp är en karp som man säger och efter en längre stunds väntan insåg jag att fisken var ensam och jag övergick till en mindre ombyggnad av soptippen jag befann mig på.

Danish reconstruction!
Det tog en stund, men nu kan man fiska åt två håll eller stalka och ha ett par boiliespö ute samtidigt och platsen är ren och prydlig, precis som det ska vara och jag hoppas verkligen att det kan förbli såhär.
Nu kan man sitta fint och fika på platsen....
Bordet är kvar, jag orkade inte ensam flytta detta till sin vana plats, men man kan sitta och fika och det går att klämma in ett shelter mellan bordet och pallen.
..... Och en bivvy/shelter får rum, när flödet stannar.
Längre fram, när floden har slutat flöda kan man ha sin bivvy där och har fri tillgång till spöna och bordet. Det blev väl bra eller hur? Tack för ordet och glöm inte att plocka skräp efter dig. Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.