onsdag 26 april 2017

Tigernötter del 2.

Ja mina vänner, nu är vi framme vid fisket med era nykokta Tigers. Först och främst ska jag säga det att Tigers mättar fisken, så lägg inte ut för många, det räcker med en handfull runt varje spö och sprid dem gärna med en katapult eller ännu bättre med ett kaströr. Själv lägger jag 15 - 20 spridda runt varje krokbete och fyller på efter varje fisk eller var tredje timme.

Tigers är instant, det behövs ingen mäskning innan fiskets början, karpen vet att det är godsaker, men självklart är mäskning att föredra om du har möjligheten. En annan fördel med Tigers är att Karpen hjälper dig att mäska! Jo Karpen äter dina Tigers, krossar dem och utvinner vad den behöver och skiter ut resten på annan plats och det hittas av nästa karp o s v.
Flera små Tigers på hairet ger flera napp.
När jag köper Tiger nötter, så vill jag helst ha standardstorleken som innehåller många mindre Tigers, dessa små är suveräna och jag har en känsla att karpen tar dessa först. Gräskarpar rensar platsen om dem inte störs, så pass älskar dem dessa beten. Tigers håller även kräftor och annat oönskad på avstånd, dock inte helt, men inte som boilies, var man kan bli plågat hårt.
Prova att skala dina Tigers.
Du kan skala dina Tigers och du får ut mera doft och mjölken i dem och det lockar mera och snabbare. En liten vass kniv är bra för detta. Något jag brukar göra är att jag krossar en del tigers i en köksassisten och delar en del Tigers, jag har med min en burk med saltad vatten och lägger dem halva och krossade tigers i burken och därefter gör jag små PVA - bags av detta, det hela lösas upp ute i sötvattnet och du har en liten måltid runt ditt krokbete, som veken karp eller gräskarp kan motstå.
Stapel av Tigers, balanserad med kork.
Min favorit för gräskarp, fisken hittar lätt detta bete som står balanserad över kroken och endast av krokens tyngd och beten sugs in lätt och ger bra krokfäste i denna fisks hårda mun, även bra för karp såklart!
Jag skivar ett par större Tigers och har en korkskiva som lyfter upp denna stapel av beten. Synligt och då dem är skivade, mera doft.
Du kan borra halva vägen och använda en bit kork.
Så här kan du också göra, borra halvvägs genom två fina utvalda Tigers och med en korkstav i samma diameter som borren, får du ett balanserad bete eller ett pop - upp beten, valet är ditt.
Välj ut de finaste och lägg dem i dipp, supereffektivt!
Jag brukar även leta fram fina stora Tigers i hinken och lägger dessa i en burk med ren dipp och gärna en fruktig sådan. Dessa fruktdoftande Tigers sticker ut lite extra på grund av doften och som alla Tigers, så fungerar dessa året runt. Du kan ha dem liggandes i flera år i dipp, dem blir verken hårdare eller mjukare, men det är suveräna krokbeten.
Chilitigers! Välj den starkaste chilin du kan hitta!
Tigers preparerade med chili är bäst för karp utan tvekan! Jag använder den starkaste chilin jag kan hitta och det svider i nagelbandet och små sår när man tar en näve i hinken, men karparna älskar lite krydda i tillvaron, så prova detta om du fiskar i vatten med karp, finns det även gräskarp, så skulle jag inte tillsätta chili, det är min egen erfarenhet.

Det var vad jag hade att säga om Tigernötter, preparera, koka och följ dessa små tips och råd och du kommer att få ett fint fiske med dessa beten framöver, mäska inte för hårt med dem bara, dem fyller upp fisken snabbt. Skitfiske och håll hårt i spöna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.