tisdag 25 april 2017

Tiger nuts step by step!

I dag visar jag dig hur du preparerar dina Tiger nuts, det är enkelt och enormt viktigt att du gör detta. Så här följer en Step by Step guide över hur du går tillväga och det är bara att hänga med i text och bilder och så blir det rätt och ingen fisk tar skada och med Tigers kan du få uppleva fiske du bara har drömt om.
10 kilo Tigers, 600 gram salt och 1,5 liter mörk Sirap.

Rengör dina Tigers i ljummet vatten.

Ta bort allt som flyter upp!

Det blir en del ibland.

Rengjorda, fria från damm, stenar och annat.

Man kan hitta mycket bland Tiger nuts.

Dela upp dina Tigers i två 10 liters hinkar.

Tillsätt 300 gram salt i varje hink.

Tillsätt 750 gram Sirap i varje hink och rör om i hinkarna.

Vill du tillsätta Chiliflingor, så gör det nu.

Jag börjar alltid med en liter kokande vatten i varje hink.

Rör om så salt och Sirap smälter.

Fyll på med vatten och nu rensar du bort det sista på ytan.

Dina Tigers skall vara täckta med ca 3-4 cm vatten under blötläggning.

Låt dem stå under lock i 3-4 dagar och ha koll på vattennivån.

Koka dina Tigers i en timme.

Låt dem svalna av sakta i grytan.

Tillbaka i hinkarna och rensa ytterligare.

Ställ dem på en varm eller solig plats tills du ska använda dem.
Det var väl inte så svårt och nu har du runt räknat ca 13 kilo färdiga Tigers för ditt fiske och både Karp och Gräskarp älskar dessa beten. Dock vill jag säga att ska du enbart fiska Karp, så rekommenderar jag dig att tillsätta chili innan blötläggningen, men ska du fiska Gräskarp, så håll dig från chillin och fiskar du i vatten med både Karp och Gräskarp, så skulle jag ha chiliflingor tillsatta.

I morgon visar jag er hur jag använder Tiger nuts som krokbete, lite om mäskning och hur du kan göra för att få än mera attraktion än dessa Spanska jordmandlar redan har, lite finns att göra och det tittar vi på i morgon. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.