torsdag 25 maj 2017

Lite blandat kompott!

Jag har insett att jag har missat lite info på en del grejer och det ska vi ställa till rätta och jag har fått en del frågor om olika saker, som man har bett mig mig om att skriva om, jättebra att ni hör av er och vi tar detta direkt och har ni frågor så bara shooot! Vi är här för att hjälpas åt och står man ovetandes, så ÄR ingen fråga dum, bara en hjälp på vägen.

Som jag förstår så har det vara it vissa problem att skaffa sig rätt batteri till Prologic´s eminenta flöte som är ett väldigt bra markerfloat, som har en inbyggd termometer, var du med 5 olika djup kan se vattentemperaturen hela vägen från bottnen till vattenytan.
Rätt batteri heter Varta V4034PX. 4LR44, inget annat och då blir att funktionsdugligt och visar dig vad du vill se, pris 39 kronor och du har en väldig lång batteritid med detta kvalitetsbatteri.
Finns i tre storlekar for olika klingor och placeringar.
Solars Strong Arm Lineclips, enligt min mening det absolut bästa lineclip på marknaden och jag har dessa på alla mina spö för karp och gäddfiske.

Dem kommer i 2-pack och finns i tre olika storlekar: 10, 12 och 14 mm och passar till alla spön på marknaden oavsett om du har slimline rods eller den mera vanliga tjockleken på klingorna, det finns alltid ett clip som passar.
Här för att hålla din synliga indikator.
Dem monteras antingen mellan första spöring sett från handtaget  och dem ser till att din lina hålls fast och du får en bättre indikation på dina synliga indikatorer, vilka dem än må vara och linan sitter såpass hårt att dessa clips även ser till att fisken nypas fast lite extra.
Och dem kommer med ett litet berömd klickljud.
En del spö säljs med intregrerade lineclips, men dessa kan vara lite så där med tanke på hur dessa håller styr på din lina. rester av limm, lack, dålig lindade mm, det förekommer mycket fel och jag vill påstå att 75% av intregrerade lineclips är inte bra och med ett Strong Arm Lineclip från Solar, så har du löst problemet både på klingan  och nere vid handtaget. Priset i svenska pengar är ca 20 spänn styck och dem är till stor hjälp.
En bra försäkring för dina extra spolar.
Vi vet alla vad en kvalitetsrulle kostar i dagens läge och vi blir ofta förvånade över vad en extra spole koster, det kan röra sig om priser upp emot 75 £ per spole!

Dessa måste skyddas ordentligt och ett av dem bästa skydden du kommer att hitta är Fox FX spoolcases som koster runt 16 £ och dem är suveräna och dina dyra extra spolar har ett fullgott skydd mot repor och andra skadar.
Stabilt skydd, ett av dem bästa.
Dem är stablia, lite styva i materialet och en tjock foamskiva skyddar spolarnas kant, så inget ligger och gnager mot varann.

Bilden visar 4 stycken Daiwa spolar och det finns lite mera plats även för dem så kallade långa grisnosspolar. Ett väldigt bra skydd för en billig peng och till högsta kvalitet.
Lite räcker långt....ibland!
Man behöver inte använda 3-4 oz bly för att känna på bottnen, få in rätt kastavstånd eller annat, det räcker oftast med betydligt mindre bly för korta avstånd och jag använder oftast 1 oz bly, som inte skrämmer bort fisken.

Visst, ibland fiskar beyond the horizon och då behöver vi mera kastvikt och då är det svårt utan större och tyngre bly. Har du tänkt tanken att låta bli att loda,eller känna, utan bara fiska eller ha lodat och känt innan fisket? Jo mindre störningar, jo mera fisk brukar det bli.
Ansjovis, karpen älskar detta i stickmixen/Methodmixen.
Ett par burkar Ansjovis med spad och allt mixas i en köksassisten och hela baletten rörs ner i en Stickmix/Methodmix eller ner i en spod/Spombmix. Sältan finns där, lite kryddor och spadet och köttet. Supereffektivt, precis lika effektivt som tonfisk i olja, prova det och jag lovar att du blir inte besviken.

Jag har säkerligen mera jag har missat, jag är bara människa och det kommer i så fall framöver, allt eftersom jag blir påmind eller kommer på det själv. Fortsätt med era frågor, vad det än är inom fisket och jag svara er så fort jag kan. Skitfiske på er och njut av värmen, det gör karparna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.