fredag 19 maj 2017

Svarta bugs under fullmånens sken!

Under senaste perioder med fullmåne, var jag ute för att prova med svarta bugs som ses bra mot den upplysta vattenytan. 

Mina förväntningar var inte skyhöga, fullmåne! Men mina bugs ska jo synas bra? Jo, men lite roligt och spännande var det, då jag skulle testa en mix och några nya bugs och så blev det.
Fullmåne, inget jag gillar under fiske, kanske får ändra mig?
Jag gillar inte fullmånen, jag kan nog räkna mina karpar på både händer, som är fångade i fullmånens sken, dock har jag fått runs direkt efter att ett moln har skuggat månen, så något är det som dem inte gillar med ljuset.

Samma sak med tuff dimma, ingen höjdare det heller, åtminstone inte vad min erfarenhet säger mig, men när dimman lättar, då kommer fisken, vet inte riktigt bad detta beror på, kanske någon har svaret?
Nya Bugs som skulle under test.
Lite nya kreationer i form av zigbugs som skulle provas, det är jo alltid spännande och se vad som funkar och inte. De är så enkla att göra själv, en stark krok och vass!

Lite foam av olika slag och färger och sen är det bara att låta fantasin flöda och låta karparna smaka, svårare än så är det inte!
Mistrals The Cloud skulle under test.
En 10 liters hink med en påse The Cloud, lite mosade doggy som blev pulver och några hekto som jag stampade på tills dem blev pyttesmå bits and pieces. 1 liter mjölk, lite vatten och sen tillsatte jag ett par näver med krossade silkeslarver och rörde om, det blev fint som ... Jo jag glömde lite Sweet Biscuit dipp, som jag hade med i hinken, rätt ska vara rätt!

Väl framme var det bara att leta fram den tejpade Spodden och börja att lägga ut detta vidunderliga moln som spred sig över en ganska stor yta, fast det var vindstilla. Detta sker sent på kvällen och natten skulle visa bli kall med någon minusgrad.
Fastknytet med PVA- tejp, blyet sitter inte i leadclipset!
Jag använder oftast en bit sytråd och gör en ögla för sänket och den hakar jag på leadclipset och sen knyter jag fast blyet med PVA-tejp och blyet sitter alltså löst, inte på leadclipset.

Detta håller för ganska långa kast och räcker för att kroka och landa fisken. Du blir dock av med blyet för varje fisk, men du landar dem betydligt enklare och får upp dem från bottnen.
Karpen skakar lätt bort blyet.
Så ser det ut när PVA - tejpen har löst upp sig och blyet sitter kvar när karpen tar din bug och sen släpper det. Blyet sitter även kvar om du vill veva in och byta bete eller annat.
För långa avstånd har jag tailrubber.
För riktigt långa kast, så använder jag ett tailrubber och trycker in det 3-4 av dem små kanterna och sen låser jag fast det med PVA - tejp som du ser på bilden. Här kan blyet hänga med ett tag under fighten, men det släpper och du kan enkelt drilla din fisk.

Nu till mitt fiske, jag lade ut två svarta zigbugs rak i denna smet, ena buggen stod på ett djup av 6 fot, den hade lite gula vingar och den andra stod på 8 fot och hade lite orangefärgade vingar och min väntan kunde börja. Jag väntade och spanade, jag väntade och spanade, inget hände eller visade sig och timmarna gick och om blickar kunde döda, så hade månemannen varit ett avslutad kapitel!

Jag var inte på det bästa humöret och tankarna var: - Vad var det jag sa, jävla fullmåne - Aldrig mer att jag fiskar under detta skit! Nåja kaffet satt gott, lika så salamimackorna och tiden gick och jag sneglade på klockan, jag hade suttit här i nästan 5 timmar och ändrad djup och även gett dem lite mera soppa att rota i!

- Får väl invänta morgonen var min tanke och 2 snabba bleeps fick min hangers att dansa lite på linan, jag tog spöt och kände en bättre fisk och den kom sakta men säkert mot håven, precis när jag skymtar fisken första gången. Börjar nästa larm och jag inser snabbt att jag inte är inne i den andra lina och under tiden jag drilla den första går nu larmet för fullt!
Tvillingar?
Two takes! Vad händer? jag fick den första i håven och tar det andra spöet, fisken har kitad i sidled och jag ser den en bit bort längs kanten och får ut den på öppet vatten och sen är handlar det bara om minuter innan jag ska håva den. jag frikopplar Foxrullens baitrunner och får lina så jag kan håva fisken och allt går bra.

Jag kapar båda mina linor och får allt på mattan och får mig ett gott lättnad skratt, dem ser likadana ut, nja den ena ser lite fetare ut, men den andra har ryggbredden med sig och dem väger 9080 och 9120 gram och mitt humör... Jo det är på topp och jag ber månemannen om ursäkt för mina fula tankar.

Buggarna plockas bort och Twin Brothers får sin frihet och dem simmar efter varann från mig, nya ziglinks görs i ordning och ny soppa läggs ut och så även mina riggar, men det händer inget mera och vid 8 på morgonen, efter en stalkingrunda ger jag nöjd upp.
Svarta bugs fungerar väldigt bra och du gör dem enkelt själv.
Jag gör mina bugs av svart hård foam, sticker kroken genom, så jag har så stort Gpe jag bara kan åstadkomma, fixerar kroken så den sitter rakt och ger kroken en pytteliten droppe superlim, så den sitter fast i sitt läge. Därefter trycker jag genom en tunn boilieneedle genom kroppen och drar sedan lite färgad garn genom kroppen och trimmar detta och en liten droppe superlim på varje sida fixerar det färgade garnet.

Du har nu en super  effektiv  svart zigbug med vingar/ben i önskad färg och den flyter i alla lägen. Den syns från sidan, uppifrån och nerifrån. Kostnad: en bra stark och vass krok och lite av din fantasi, foam finns att köpa, typ sittdyna och garnet, det hittar du nog i  tantens så kallade syjuntaväska. Good luck my man, try a black bug next time, skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.