onsdag 7 juni 2017

Drottningarna kom på Nationaldagen!

Jag vet inte hur många gånger Gunnel och jag har gått runt Linnéasjön och mäskat, tittat på karp och pratat om karp och min största önskan var att hon skulle få uppleva hela kittet, från run till återutsättning och under tiden fota det hela. Vi har pratat mycket om detta och jag stack ner igår eftermiddag och satte mig bakom spöna och hon skulle komma ner senare med kaffe och mackor, vilken kvinna!
Foto: Gunnel Wäneskog.
3 x 12 fot 2.25 lb Wychwood Classic Specimen!
Jag sitter på fisk, jag såg en svag skugga i näckrosorna och lade ut lite beten i hopp att något skulle hända och jag hoppades på att Gunnel skulle åtminstone få se en karp denna dag.

Det var mycket folk i rörelse, musikkåren, drillflickor och gud vet allt och fisken var nog lite störd av detta. Min drottning Gunnel kommer ner och sätter sig med en kopp kaffe och jag berättar läget att det finns fisk och att dem håller sig ute och att om det blir något under kvällen, så kommer det att sket på högre spö.
Backleads.
Jag hann precis berätta klart och sen dra det sakta iväg på, ja just det, höger spö och Gunnel tar snabbt fram sin kamera och börjar ta bilder.

Jag fattar ingenting, ska vi verkligen lyckas med vår gemensamma dröm att hon ska få se allt... Det verkar så och fighten är i gång.
Tung och höll sig vid bottnen, jag började ana...
Fisken tar ett par meter lina och sen går den bara tungt och bökar längs bottnen och jag började ana vilken firre det kan vara och säger till Gunnel att det troligen är Jaffa. Efter en kort stund ser jag att jag har rätt, det är Jaffa! Och jag hoppas att båda ska få se henne live.
Sista rycket innan håven.
Gunnel tar en massa bilder och jag var för en gångs skuld lite nervös, jag ville inte tappa fisken och plockade upp linan från mitten spöt och fastnade i några sega näckrosor, men hon sparkade sig loss och sakta kom hon mot håven.
Game over!
Jag drog en lättnadens suck, när hon var i håven och sa att hon är tjock och väger mer än hon brukar och sen var det bara att få henne på mattan.
Jag kände direkt att det var lite speciellt detta.
Visst var hon tjock, en otrolig mage full av beten, rom och garanterad också lite grodyngel, riggen lossnades och hon var sig inte likt med sitt sprattlande på mattan, hon brukar vara lugn.
Nailed och snart spricker hon.
Jag har aldrig fångat henne så här tjock, analöppningen var uppsvullen och när som kommer hon att släppa sina ägg, jag tror redan att äggen hade sugit upp vatten.

Hon var stenhård i magen och det kändes som hon skulle kunna spricka när som och det hela fick gå lite fortare, så hon får sin frihet.
Otrolig mage, snart dags att leka.
Vi väger henne och vi konstaterade att nya vikten är 11 kilo och vi var glada över fångsten båda och efter lite bilder fick hon sin frihet igen och jag tackade `Han däruppe` för någonstans i det hela gick vår plan eller dröm i uppfyllelse. Gunnel fick se allt och sin första karp live och delad glädje är delad lycka.
Romkorn, vatten, boilies och grodyngel!
Makalös buk, hoppas leken går bra för henne och att vi kan träffas igen någon annan gång.
Vet inte vilken gång i ordningen jag släpper henne?
Jag vet inte med säkerhet hur många gånger jag har fångat denna karaktär, men det närmar sig 30 gånger, det vet jag och jag ska nog ha en liten analys över hennes besök genom åren, åtminstone är det kul att veta.
Mistral Belachan Shrimp och Fluoro pop -up.
En vanlig Blow-back rigg med Mistrals Belachan Shrimp boilies och en av Mistrals multi colored pops i pink som snowman, det gillade hon tveklöst! Den lilla kicker gjorde att jag inte behövde leta efter kroken, den satt som vanligt mitt i underläppen, som sig bör.
Happy days!
Klart som vatten att man blev glad över att ha lyckats med sin lilla plan/dröm, att få visa hur det går till och sen lyckas med just Jaffa av alla fiskar i sjön, det var en härlig upplevelse och en minnesvärd kväll, jag sent ska glömma.
Tack  Anna-Karin!
Jag fick ett coolt armband av Anna-Karin i present på årsdagen och texten FISHERMAN den passar jo mig och jag tänkte att det kanske bringar lycka i fisket, precis som min krok jag har i halsbandet. Nu vet jag fakta och jag tar aldrig av mig detta armband mera, de gav lycka, tur och .... Tack Anna-Karin!
En fin dag tar slut.
Dagen tar slut, skymningen sänker sig och efter varma timmar i solen, så gjorde kylan och hungern sig påmind och vi drog hem precis när solen gick till ro bakom skogen. En oförglömlig dag, kul fångst, nytt sjörekord på Spegelkarp och allt detta med min drottning i min närhet, hur kan man klaga? Nu vill jag hälsa på Haffy och den stora gräsklipparen, hoppas att Gunnel är med då också, Skitfiske på er! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.