söndag 25 juni 2017

Två enkla tips!

Välkomna tillbaka efter midsommarfirandet, jag hoppas att lugnet har lagt sig och att smärtan i håret har försvunnit och ni vet väl att dem 3-4 cm som magen ökade, dem går ner med tiden. Sill, ägg, potatis och allt man fick i sig sätter sig någonstans, men som sagt midjan krymper med tiden, hoppas jag!

Jo nog fan fanns det mat i massor, gott sällskap, nya bekanta råkades och Whiskey och rom fick sillbitarna simma i och det till röken av kubanska cigarrer. Nu är det över och vi har bara 6 månader till nästa stora matupplevelse, nämligen Julen.

Med detta från hjärtat, tänkte jag bjuda på ett par simpla och effektiva tips och jag hoppas ni testar detta, det ger mer fisk och ni sparar en del tid vid fiskeplatsen.
Imitation Dog Biscuits från Enterprise Tackle.
Dessa fakebaits kommer i flera variationer och just detta paket med 5 stycken beten och foam, samt tillhörande hagel är verkligen värd sina 39 kronor. Foamen här ska matcha betet och ge lite extra flytkraft, men jag byter ut foamen mot en färgad foam i typ gul och röd foam, som kanske gör betet lite mera intressant för karparna.

Ibland känns det åtminstone så och du får lite mera synlighet på ditt bete under kvällsfisket och under situationer med mörkt väder eller mörk baggrund, prova detta, det skadar aldrig!
Preppa dina Biscuits med färg och även doft.
Det ser ni här och ni ser även att jag tillför doft i mina fakebaits och det sker med hjälp av en spruta, var jag injekserar doftmedlet direkt in i foamen eller med hjälp av en Peang, var jag klämmer ihop hela betet och doppar allt i doften och släpper Peangens grepp och låter betet ligga någon minut innan det monteras på kroken eller gör detta med kroken i betet.
Förborrade pop-ups för Snowman-riggen.
Vi vet alla hur hårda pop-ups kan bli med tiden i en burk, man bryter ibland t o m sin boilieneedle. Ta dessa hårdingar och förborrar dem och lägg dem i en hylsa som är vattentät.

Du sparar en massa irritation och tid och allt går nu fort när din Snowman-rigg ska konstrueras och fisken är i farten. Fiskar du endast med pop-ups, då kan du bara knyta fast dessa hårda beten
Ha dem i vattentäta hylsor.
Här tre sorters pops i sina hylsor, jag vet vad det är och har du flera hylsor, så ge dem en liten etikett, så vet du vad som är vad. Detta sparar mycket tid och du slipper att sitta mitt i natten och borra dig i fingrana under pannlampans sken.
Tillsätt en olja, flavour eller dipp.
Har du täta hylsor, så kan du tillsätta doftmedel till dina pop-ups, samma som dem är eller varför inte boosta dem med något annat? Bakgrundsdoften är och förblir den samma, men den kommer fram med tiden dina beten ligger ute och lockar karpen till ett smakprov.

Apropå Kubanska Cigarrer, jag fick med mig en hem, den ska jag fira den stora Gräskarpen med tyckte den fina folksamlingen på midsommaraftonen! ...... Om jag är under press nu? Nope! Men Gräskarpen kommer att komma under press med nya spöna, allt den behöver göra är att snaska i sig mina tigers....

Skitfiske på er alla och jag önskar er alla en super fin sommar! Måste iväg och mäska nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.