onsdag 5 juli 2017

Kräftor, Carp Care problem, test av krok.....

Det händer inte så värst mycket i mitt fiske just nu, att jaga en ända fisk tar tid och jag har insett att hålla igång 4 spots med mäsk i tron att man ska pricka rätt spott när man fiskar. Jag har i alla fall dragit ner det hela till två platser och tro det eller ej, men den har visat sig 3 gånger under dem senaste två veckorna och det rör sig om två platser och dem håller jag igång.

Det blir lite karp, det blir så med Tigers och jag kommer längre fram till detta, annars har jag fått frisk luft, erfarenhet och tre fina regnskurar, så jag ska minsann inte klaga. Dock kunde det gärna blir lite varmare i vattnet och i luften, det gillar gräskarparna. Jag tänkte ta lite blandat denna gång, egentligen inget nytt förutom lite krokar jag ska testa och sen har ni en bra rigg på slutet.
Goda, men skapades i vredesmod!
Vi har väl alla stött på denna skapelse som han däruppe skapade i vredesmod, vi har sett dem på det välfyllda dukade bordet i augusti, röda och fina och dem glider galant ner med akvaviten, senare på kvällen glider den löjliga hatten ner i nacken.

Vi som fiskar har nog lite mera otrevliga erfarenheter av detta kräldjur, man sitter utan beten, man vevar in en söndertuggad rigg, trasslat rigg eller så är den rent av bitits av eller i värsta fall, så går riggen sönder under drillningen av din fisk, bara för att vissa läckerheter har haft kalas på dina beten.
Kordas extenda stops är dem bästa mot kräftorna.
Bra boiliestopps som Kordas är bra, vanliga sorten pillas bort och sen är det fritt fram att dra av boilien och kalasa resten av kvällen och där sitter du ovetandes och väntar på ditt run.

Så bra boiliestopps, mesha dina beten med nylonstrumpor. Obs! Bruna (svärmors till fishmeals) och frugans sexiga vita tunna till övriga färger och glöm inte att fråga om lov att klippa bort en kvadratmeter...

... Man kan använda en större shrinktube över sina beten och man kan försöka med coating på riggen, men det hjälper föga, det är bättre att använda riggtube ända fram till den mjuka delen eller använda den gamla hederliga Amnesialinan som de inte gillar, men fluorocarbonlina? Min erfarenhet säger glöm den!
Kordas Carp Care Kit, ett måste för alla karpfiskare!
Det fiskas inte så ofta i Linnéasjön, men var och varannan karp jag landar behöver vård i munnen och jag fattar inte hur man kan fiska karp utan att ha ett kit som detta med sig och ta sig tid att reparera en skada på fisken. Detta gör mig vansinnig, det finns ingen ursäkt för detta!

Ni har mobiler för 7-8000 kronor, kommer i dyr Volvo, har utrustning för minst 30 00 kronor, men att lägga lite pengar på ett carp care kit, det gör, kan eller vill ni inte. Bad angling av stora mått är vad det är och jag undrar hur jag skulle bli behandlat om jag åkte land och rike runt och skadar lite karp här och där, det skulle nog fan bli ett kackel utan dess like, så skärp er för fan!
Nash Water Bowl, viktigt att hålla Karpen blöt.
Senast jag såg någon fiska i sjön, så letade man länge i bivvyn efter en petflaska och sen letade man ytterligare en stund efter en kniv för att kunna skära bort halsen på flaskan och få vatten att hälla över fisken! Som tur var det en mulen dag, annars hade fisken varit en mummie, än en gång skärpning!

Alla har en liten hink hemma eller något annat man kan ha vatten i och varför inte lägga en slant på en Water Bowl från Nash, vattenkanna, mäskbalja, spyhink, sopkärl och ett bra skydd för din fina frissa när regnet kommer, allt detta för ett par hundralappar.
Matta, retention.sling, vatten, medicin och peang.
Blöt ner allt innan du lägger upp fisken på mattan, slingen mm, allt ska vara blöt, även dina händer innan du tar i fisken. Håll fisken blöt hela tiden, ta bort klockan och armband mm som kan och vill skada fisken om den börja sprattla i dina händer.

Är fisken sprallig, så lägg ner den och håll handen över ögat, det brukar hjälpa till och du kan ha ett finger i fiskens mun när du lyfter upp den och sen flytta handen ner till bröstfenan. håll fisken lågt över marken och blir den orolig, så rulla du in den mot kroppen och den blir lugn eller fortsätter den, så lägger du ner den på mattan igen och börjar om, men håll den blöt hela tiden den är på land.

En annan episod vid sjön, killen satt vid Udden med två svaga Quiverspön och metade Braxen, en karp fattade tycke om hans bete och han var nära att landa den, nu gick det som tur var inte. Hur skulle det ha gått till, håven låg hemma på Öland och mattan låg i bilen och jag undrade hur han hade tänkt sig landa fisken, jo han skulle dra den över en liten weingsling i size med en ICA-kasse! Vad ska man säga, man blir bara så trött!
Spottefin SF Straight Points size 4.
Under ett av mina fisken, smög sig en kille fram till mig och jag kände igen honom, det var Mangotsson i egen höga person och vi satt en lång stund och pratade och efter en stund försvann han bort till bilen och gav mig lite kroka för test.

Krok som krok, dem såg bra ut och hade en verkligen bra skärpa och jag blev lite ställd när människan tar upp en sten och skrapa krokspetsen mot stenen och gav mig kroken för att känna! Jag kunde inte känna någon skillnad på denna stenade krok och dem i paketet och nu i eftermiddags när jag satt och knöt ruggar med dessa krokar, så gav jag mig fan på att hitta den kroken som skrapade spetsen på men det gick inte, jag ser inte något på krokarnas coating eller spetsar och det är onekligen imponerande.
What you get och jag ska testa dem och lite andra också.

Jag kommer att testa dessa krokar och sen återkommer jag med resultatet till er, jag tror på dem, jag gillar skärpan, formen på denna och det finns flera krokar som ska testas framöver.

SF Straight point, SF Long Curved, SF Curved och SF Wide Gape, fina vassa  krokar för riktigt tuffa miljöer,  som junglewars, lärda fiskar o s v, så det ska bli otroligt spännande att ge dem ett test.
Stiff Hinged Ronnies?
Lekte lite med Amnesialinan i dag och kom fram till att den gamla stiff hinged stiff rigg inte var så dum, men ett bete som står lite lägre är nog kanske bättre, så det måste jo provas.

En loop i varje ände som ger det hela rörlighet och sen en så kallad Ronnie rigg i ena öglan, det borde fungerar bra tror jag, åtminstone är det lite nytt som det inte har råkat ut för än, men snart!
Du kan välja bottenbete eller Pop-ups, den funkar!
Du kan ha en liten hookbeads på krokskaftet som håller fast din riggring och i denna ring knyter du fast ditt pop-up bete, du kan även knuta fast ett hair i krokböjen och ha en snowman eller dubbla boilies eller en boilie.

Vad som helst funkar med denna rigg, se bara till att ditt hair är så pass långt att du alltid har 15 mm mellan krokböjen och betet. Detta gäller endast vid fiske med sjunkande beten och snowmans. Det var allt för denna gång, skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.