onsdag 19 juli 2017

Sirap löser inte upp dina PVA-produkter!

Gårdagens fiske blev ganska lärorikt, inte med tanke på Gräskarpen som fortfarande håller sig på behörigt avstånd från mina riggar. Jag ger inte upp ska ni veta förrän detta djur får syna min håvs insida.

Däremot hände lite andra saker igår som jag vill förmedla till er och det visade sig vara väldigt effektivt för karp och det rasslade till rejält i grejerna, så vi tar väl en titt på detta?
Saltade tigers i mesh-bag.
Att saltade beten, partiklar mm inte löser upp PVA- produkter förrän det hamnar ute i sötvattnet, det vet ni vid detta läge.

Bara salta och stoppa i PVA-påsen, bagen mm och det smälter inte, det sker först när du har lagt ut det hela och karparna älskar dessa saltade nötter och även Gräskarp, alla arter behöver mineraler.
Tigers i sirap.
Innan fisket igår fick jag för mig att kvällen innan lägga fina Tiger nuts i mörk sirap för att göra dem än mera söta och så blev det och nere vid sjön knöt jag saltade bags med nötter och gjorde egentligen lite fel med en bag och fick en stump PVA - mesh som skulle slängas och den lade jag i sirapsbadet.
Tiger bag i mörk sirap.
Den löste inte upp sig och då var saken klar, jag gjorde lite bags med dessa sirapsindränkta nötter och det funkar, det löser inte upp sig förrän det hamnar i sötvatten, precis som mina saltade bags, så detta kan ni prova.
Efter bara 10 minuters test kom denna.
Nu till effektiviteten av detta, jo jag drog en rigg genom bagen och lade det hela i kanten och det löser sig inom 40 sekunder, så nu skulle detta provas bland fiskarna, som hittils denna dag hade ignorerad mina tigers och boilies.

Ny rigg, bag lade ut och efter 10 minuter brann det iväg för kung och fosterland och denna galna hane hade trampat i klaveret och den skulle inte bli den sista på dessa söta nutz.
Riggen.
Two real nutz and a fake, det hela balanserades så gott det bara gick och sen var det lite test i vattenkanten innan en bag sattes dit och resan gick ut till min tilltänkta spot.

Dina hookholds blir väldigt bra med denna typ av balanserade beten som står som en stapel på bottnen, längden på betet och styvheten gör det svårt för fisken att snabbt kunna spotta ut betet. Jag har alltid en liten bit gummi som håller ihop mina beten, jag delar ett större floatstopp och använder dessa delar på två riggar.
Balanserad och vilka hookholds!
Så här ser det ut och sen tillkommer jo hela, halva och krossade tigers runt om och krokbetet står förföriskt rask över den lilla dinner plate som har skapats, det blir inte bättre och vi kan nu välja mellan söta eller saltade beten i vårt fiske.
A young Fairbrass look alike!
Under eftermiddagen sitter jag och lekar lite med Gunnels kamera och den har en zoomfunktion som inte är av denna värld. I vassen i andra änden av sjön, såg jag en kille och tog denna bild.

Jag flinade lite och första tanken var, hur lik han är Danny Get-in- the- net-yeeaaah- got - you- wicked Fairbrass eller har jag fel?
Flera skulle det bli på Sirapstigers.
Sirapsnötterna förändrade dagen från en lugn historia till en väldig bra dag och i slingen viler en 9 kilos ut en stund, innan vi tog lite bilder.
Skymningstid och dags att åka hem.
Allt du behöver är en flaska mörk sirap och dina beten och lite PVA, sen blir det hulabalå i dina grejer, jag lovar! 16 spänn för 750 gram sirap, det är billig dipp det och det funkar sanslöst bra och troligen för alla metefiskar som gillar söta beten. Prova och testa på flera arter. Skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.