torsdag 3 augusti 2017

Chicken Nuggets och Klyftpotatis ...... What a woman!

Ni som vill ha karp måste bara prova att salta dem eller lägga dem i sirap, det är så otroligt effektivt att jag faktiskt har problem med karp i jakten på gräskarpen! Otroligt men sant och jag ska egentligen inte klaga, men helst av allt vill jag ha gräskarpen som visade sig under eftermiddagen igår och jag ska tillägga igen!

Men den hinner inte fram innan en mindre karp har tagit mina Tigers och sen drar den bort från platsen. Hur jag ska lösa detta vet jag inte riktigt, men det löser sig nog, bara jag kör på med lite envishet och det besitter jag!
Picasso?
Lekte lite med kameran under gårdagens fiske och det blev såhär, lite tankeverksamt kröp också fram och det kommer ett par bra tips framöver till er.

Jag testade Spottefins krokar: Straight points i size 4 och kan väl än så länge säga att de funkar bra och håller skärpan ännu bättre, mer kommer i den saken framöver och ska försöka att testa lite andra i samma sortiment.
Klart för drabbning!
Jag började fisket vid middagstid och körde 4 spö med Tigers, 1 rigg längs en vasskant och resten ute bland näckrosorna. alla tigers stod som mindre staplar över kroken, balanserade med antingen faketigers från Enterprise eller med en liten korkbit.
Första som hittade mina Tigers.
Det var lugnt i 2 timmar, men sen steg pulsen lite, gräskarpen gick inne i vasskanten och bökade i bottnen och jag planerade som vanligt vad som som skulle hända och hur jag skulle fixa det.

Gräskarpen står 2 meter från min rigg och hela stjärtfenan är över ytan och sen drar det i väg på min rigg och gräskarpen pyser och jag drillar denna spegel och får hjälp med bilden av en förbipasserande gubbe och det gick jo bra som synes och karpen satte ut igen.....
5 minuter senare var det dags igen!
.... gubben hinner inte ens lägga ifrån sig kameran förrän det drar iväg på nästa spö och denna landades efter att ha gått fast i näckrosor och en större gren och jag fick gå ut och hämta den ... tur man har vackra ben och shorts!
40 minuter senare!
Allt läggs ut igen och det blir en kopp kaffe med tillhörande cigg och sen är det dags igen med denna klene saken, som levde faan rent ut sagt inne vid land.

Well well! Ny rigg placeras och 15 nuts sprids ut och sen smyger jag bort under Eken och lägger ut 2 pouches med hampa och lite andra mindre partiklar.
Backleads, bra av flera skäl.
Backleads har både för- och nackdelar, men i mitt fiske, mest fördelar och dem jag gör själv med blysänke och pappersgem öppnar sig om man skulle fasta i något, så det blir backleads för det mesta och framför allt under fiske med 3-4 spö.
4 rods in situ och i bakgrunden mina två hjärtan.
Eftermiddagen blir lugn och mina små hjärtan tittar förbi, Kasper ska bada och apportera allt man kastar ut och Gunnel är badsugen, fast denna gång blev det bara fotbad upp till knäna.

Vi ser lite bubbel här och där, men det håller sig lugnt och jag hoppas att gräskarpen vågar sig tillbaka igen.
Hemp and Tares.
Vid 19-tiden ser jag bubblor över mitt högre spö, någon har hittat hampan mm och tar för sig och jag har en del liners (fenor mot min lina) och det är bara en tidsfråga innan det ryker i rullen, men är de karp eller gräskarp?
2 mindre fjällisar hälsade också på.
Det var karp och det skulle bli två mindre fjällkarpar innan kvällen och denna föreställning tog slut. Hur jag ska kunna komma undan karparna innan gräskarpen hittar mitt bete, det ska jag på något sätt lösa, vet dock inte just nu hur.
Dags att dra hem efter en fin dag.
22.00 gav jag upp, hungern satte in och en dansk utan food är inte bra, så jag drog mig hem och väl hemma fanns det ett fat med Chicken Nuggets och klyftpotatis klart,sås och iskall mjölk ... bara att slå röva i sätet och börja veva och det har aldrig hänt mig innan att det står mat klart direkt man kommer hem, så ja det värmde verkligen i pumpen, ska ni veta. Skitfiske på er alla och glöm inte att salta era nötter eller söta dem i mörk sirap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.