fredag 4 augusti 2017

Ett gammalt trick till er!

Väldigt många använder PVA-bags och jag förstår varför och alla fördelarna med detta. Trasselfritt, food runt kroken, mycket bättre doft och allt kan dippas, so far, so good!


MEN! Karparna lär sig med tiden att dessa små delikata fläckar med lite extra god mat eller ska vi kalla det delikatesser, är farliga och kan faktiskt hålla sig undan och rent av ignorera dessa små måltider vi presenterar för fisken och därav kommer här ett gammalt beprovat trick, som går hem överallt och det verkar aldrig ta slut heller!

Du har samma trasselfria rigg, kastar lika bra som med en bag och karpen blir lurad varje gång och den kan inte urskilja att något inte står rätt till förrän det är för sent. Bra eller hur? Häng med på dessa bilder och ändra din fångster betydligt.
Trä 3 boilies på en bit PVA-tejp.
10 cm PVA-tejp och tre boilies eller annat bete i valfri storlek och en boilieneedle, är vad du behöver och en sax.
För dem samman som på bilden.
Dra ihop dina boilies, så dem sitter tät ihop, det kommer att bli lite avstånd, så vattnet kommer åt PVA-tejpen och löser upp denna.
Knut ihop det hela så här.
Knut ihop det hela och det bildas en trekant av dina beten. 
Klipp bort överflödig PVA-tejp.
Ta bort all överflödig PVA-tejp och som du ser, så kommer vattnet åt PVA-tejpen mellan dina beten.
Trä genom din rigg.


Klart och nu för du din rigg genom mitten på dina beten, som visat på bilden och därefter ...

Om vi bortser från det rosafärgade, hur ska fisken veta ....
... monterar du kroken, så den ligger mellan två beten och samtidigt sitter runt PVA-tejpen, som visat här ovan.

Väl ute på bottnen, löser PVA-tejpen upp sig och dina boilies ligger runt ditt krokbete och bortser vi från min lilla rosafärgade fakeboilie, så kan ingen karp se skillnad på vad som är vad och oftast suger dem i sig hela kittet och du får superfina hookholds!

Varför ger detta bra hookholds? Prova själv att stoppa 4 karameller i munnen och sen snabbt spotta ut alla samtidigt ... lite svårare än om du bara hade en karamell eller hur?
Prova detta, det funkar överallt!
Det hela fungerar lite som en fallskärm när det sjunker, prova själv, en 15 mm boilie sjunker snabbare än 3 stycken ihopknytna 15 mm boilies och det är till din fördel, om du fiska över chod eller weed.
Try it, they do not like it! Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.