söndag 13 augusti 2017

Önskas: Regn, fiskvård och rent vid våra vatten!

Kul med lite provfiske och flötmete, det är enkelt, hitta fisken, ut med lite majs, ställ in flötet rät och sen lite vänta och tålamod, så lösas det oftast och lyftet i flötet kommer.
Dammen, jag hoppas på regn och rejäla mängder.
Vi måste ha regn och det i stora mängder, alla vatten runt Nybrotrakten och resten av Smålandia saknar stora mängder vatten och jag undrar om det kommer att bli normalt vattenstånd innan vintern kommer?
Två fakecorns var allt som behövdes.
Lyftet kom, sidledskrokningen talade sitt tydliga språk om vad det var som hade hittat mina fakebaits och här har vi den.
Mer grönska än fisk!
En timme efter att lugnet hade lagt sig och en näve majs hade lagts ut, så kom nästa napp och den hittade verkligen rätt bland dammens grönska och satte sig i greenroom under 10 minuter innan den gav med sig.
Kordas All - In - One Carp care.
 Jag vet att jag är tjatig, men du har väl någon form av antiseptiska medel med dig, om inte är det verkligen dags att du skaffar det, vi måste vårda våra fiskar om vivill ha ett bra och fint bestånd abn karp i landet.
Allt i ett, bra tänk Korda!
 Korda har tagit fram ett medel som klarar alla typer av sår och skråmor, både på kroppen och i munnen. Egentligen inget nytt, det hade Kryston genom sin Klinik sedan länge, men jo flera produkter det finns jo bättre är det för våra fiskar.
The green cure!
Bara att torka rent skadan och applicera denna gröna helande smörja och efter en ca 30 sekunder kan du sätta tillbaka fisken igen ...
Tillbaka i samma vatten, där den fångades.
... och snälla gör det i samma vatten som du fångade fisken, jag vet att det i skrivande stund högst troligen finns en och annan karp som åker bil och det är inte rätt! Vi är många som skapar vatten, ser till att fisken har det bra och växer och vi vill inte att de flyttar till andra vatten.

Det finns stora risker för smitta, sjukdomar och det är inte okay att nalla fisk från andra vatten, men tyvärr händer det oftare än vi kan tro. Hjälps vi alla åt att stävja detta och exempelvis namnger personen(erna ) i frågan, så kommer detta att minska betydligt, så snälla hjälp till!
Njut av naturen och din hobby!
Med dessa lite tråkiga ord vill jag önska er alla skitfiske, njut av naturen och vår fina hobby och ta med allt skräp hem, även om du hittar lite andra har `glömt`jag vet hur det ser ut i mina egna vatten, det är inte roligt att se, men en bra sak mitt i skiten, är att jag vet att det inte är karpfiskare som är boven i dramat. See ya`ll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.