lördag 23 september 2017

Hösten är här!

34 kilo boilies av olika sort har Karparna fått nu under 4 mäskningar och allt har spridits ut överallt och det börja kanske bli dags att dra ihop fällan lite med tiden? Näckrosorna är fortfarande lite hårda än, men dem börja minska på flera ställen, jag ser fisk i rörelse och det är svårt att hålla sig därifrån, men jag ska inte störa mitt projekt, det får gå som jag har planerat.
Hösten är här med sina vackra färger.
Vackra färger över ytan och snart intar karparna sina fina färger, lite rött eller orange i fenorna och det är så fint att få en sådan fisk i vinterprakt. Jag hoppas jag kan lyckas med det innan isen stoppar mig.
Första rundan är klar, dags för nästa varv.
12 kilo åkte ut igår kväll och nu har de träffat på mina beten och fått upp smaken, jag kör 1-2 veckor till och sedan ska det hela dras ihop till en spot på max 10 kvadratmeter och där placeras 2 riggar.
Jag sprider med kaströr, 8-12 boilies åt gången!
Just nu sprider jag mina beten med ett Cobrakaströr, det går ganska fort att få ut flera kilo boilies och spridningen blir bra.
Nära land läggs för hand.
Lite boilies läggs för hand längs med kanterna och längre fram blir det Spomben som får ta över och man får det hela lite mera koncentrerad på rätt plats (där karparna rör sig mest, det ser jag med lodet)
Gölen är stor som 3-4 tennisbanor.
Har mäskat fyra gånger och det finns nog inte en kvadratmeter av vattnet som inte har fått en boilie och fisken hittar dem och min plan kommer att lyckas ..eh hoppas jag!
Kasper undrar om det finns Karp, jag vet!
Både Kasper och jag behöver motion och närheten till gölen gör det hela enkelt, mäska, bada hunden och få lite frisk syre och röra på sig, inget att klaga på!
Nice Bedchair!
Allt som fattas här förutom pod och spöna är: liggunderlaget, stora säcken och en liten skylt med texten: Jag är ingen uteliggare, please leave me alone!

Nja en sak till, The big run och en eller två av gölens stora gamla karpar, så är jag nöjd! Vill så gärna knäcka koden för dessa fiskar, som har gått här sedan 1993. Tror att den största som satte ut då, vägde 5,4 kilo och 7 andra mellan 3-4 kilo, en del är kvar, man ser dem och jag vill så gärna ...... Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.