söndag 15 oktober 2017

Det börjar snart dra ihop sig!

Har planerad 10 tillfällen till med mäskning, innan det är dags för fiske och dem sista tre tillfällen ska dem få Mistralboilies och sen hoppas jag på lite bra resultat. Det kan gå fort och det kan ta sin tid, jag kommer inte att ge upp fisket i gölen förrän isen stoppar mig, så enkelt är det!
The Bridge to succes?
Bron till framgång? Kanske det? Jag måste inte över bron för att kunna fiska på några av dem planerade spotsen, jag kan även fiska av dem från annat håll.

Fördelen här är att sitta nära och se allt som sker eller välja att sitta på en annan plats och inte se allt och ha en massa lina ute och längre stridsbana i grönskan.
En waistbag gör det hela enklare!
Jag har ändrad lite på tiderna för mäskningen och dragit ihop det hela till en mindre yta, även antal boilies har minskats ner och jag är nu nere på 1 kilo om dagen och jag tror nog att alla karpar i gölen har träffat på och ätit av mina boilies.
Börjar minska lite och ändra tiderna för mäskning.
Det är så enkelt med dessa midjeväskor, denna tar närmre 4 kilo boilies om man trycker ner dem lite och catapulten sitter bra i resärbandet under transport.

Här är bilden från övergången mellan fishmeals till höger och birdfood till vänster. Ska inte ha fishmeals under den kalla årstiden, utan lite mer lättsmält föda.
Mistral I 40 Red och Tutti-frutti.
Fisket ska påbörjas med dessa boilies från Mistral och som reservbete, om det nu skulle behövas, så väljer jag Sweet Biscuit från samma betestillverkare.
Bästa beviset för att dina beten fungerar bra!
 Denna 5 kilos från gölen visade mig vart den hade varit under natten och ett bättre tecken kan man väl knappast få eller hur?
Flöte och running-rigg.
Jag har lekt lite med flötmete och en glidande rigg med 2 oz bly, fluorocarbontafs och 6:an Nash Gaper och det funkar bra, det blir ett litet dipp i flötet och sen dras det bara ner och man krokar och håller i för glatta livet ...
72 cm.
.... Det fick jag göra när denna snygging klev på. Vågen låg hemma och en bit lina visade mig lite senare längden hemma, ibland får man inte med sig allt tyvärr, man är bara människa i denna stressiga värld.
Sekunden innan ...
Här en Spegelkarp, som fortfarande höll sig uppe var vattnet rinner in, den stod länge och tjurade, men 3-4 näver med floaters fick den på andra tanker och 1 timme senare på min krok.
Känns som jag har koll på läget.
Så ser det ut, jag håller på och det känns riktigt bra och att det är det ända rätta för att komma till tals med dessa stora karpar som håller sig ute i grönskan. Många av dem lokala fiskarna vet om dessa fiskar, men ingen har gjord någon större uppoffring för att landa någon av dem och där ingår jag också!

Nu ska det bli ett slut på detta, dem ska upp, det måste hända, jag vill se vad dem väger och hur dem ser ut på bild och jag tänker inte ge mig förrän jag har svaret på mattan och i min kamera, så enkelt är det och det börjar snart dra ihop sig. Skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.