tisdag 17 oktober 2017

Två från Rismåla göl.

Kollade och spanade lite efter karpar när jag senast spinnfiskade i Rismåla göl och såg faktiskt en del fisk i Stenviken och inne i Bloms vik. Detta måste jo testas och sen bar det iväg på morgonen och valet blev Stenviken som första plats och redan nu var vinden lite väl kraftig, men ett par fiskar skulle visa sig, dock på långt håll.
Stenviken, Rismåla göl. En karp skulle det bli här.
Ni kommer inte undan var min tanke, när jag plockade fram mitt controllerspö från min stalkersling och snart seglade min Bolt machine iväg och min lilla korkbit likaså.

Små doggy var vad dessa två tog från ytan och jag snickrade till en korkbit i samma size och hade tv snabba takes utan att fisken krokade sig Hann troligen att spotta ut korken på grund av dåligt sträckt lina till Bolt machinen.
Tidig morgonfisk från Stenviken.
Under nästa kast blev det bättre kontroll, en ny laddning små doggy flöt ner mot fiskarna och mitt bete och efter bara 5 minuters väntan exploderade ytan och jag kände allt i spöt.

En ganska tuff fight och den skulle under bryggan jag stod på och det var nära några gånger, men det fick ge sig och jag kunde landa denna fina fjällkarp med vikten 7980 gram och jag tror att det är min största från gölen. Kul fisk och rolig fisht.
Åh lite lä kunde behövas, men fanns det någon Karp?
Jag fortsatte runt gölen på vindskyddssidan och såg inget, fick bara en jävla sidovind och det gick knappt att presentera ett bete och för vad, det fnns ingen fisk på den sida av Bloms vik.

Längst inne i vänstra hörna av viken hittade jag lä och ett par solande karpar, som stod en bra bit ut i Naten, här gick även en Koi som jag bedömde till uppåt 70 cm i längd och den var mer än välkommen denna dag.
Det gungade fint under busken i Bloms vik.
Beten åkte ut långt och nära och efter nästan 2 timmars spanande började det att gunga lite väl bra under en buske till vänster om mig och nu var saken klar, Mrs. Carp hade visat sig och nu var det upp till mig om jag skulle lyckas eller inte.
Näckrosor, Nate och nerfallna löv, tufft att se betet.
Den lämnade sin buske och gick ut i Naten och in bland lite näckrosor och med nerfallna löv såg jag knappt fisken ta något från ytan och förstod snart att detta skulle bli svårt i o m att jag inte kunde se mitt krokbete.
Gölens Nate är inget roligt.
Naten är hemsk i gölen och jag vet inte riktigt vad som har hänt däruppe, Nate har funnits, men inte i dessa mängder och det för mycket och tjockt ganska nära mig på sidorna ....
Grenen från ett träd, det gick dock bra. 
 ... och framför mig var karpen befann sig ligger ett träd rakt ut från land och en gren sticker upp yiiipppiiie! Nåväl man är väl man och jag planerade det hela som sig bör och nu var det dags att få karpen inom räckhåll ...
Ute på öppet vatten och nu var det dags.
...det tog också lite tid, men den kom till slut och sen vägrade den att ta min stora fake Dog Biscuit, flera gånger var den framme och backade i sista sekund, för sedan att vända och ta en liten doggy !
Två små mjuka Biscuits från Enterprise var rätt melodi.
Jag flinade, jag har varit med för och varit med om just denna situation. Så allt jag gjorde var att montera två små mjuka Dog Biscuits från Enterprise Tackle och den ena drog upp över kroköglan så den fixerades lite och den andra träddes på krokskaftet, som synes på bilden.
Den skulle bli min, fast det tog sin tid.
Det skulle räcka med detta lilla trix, fisken gick fram och tillbaka och sög i sig dem små bitarna på ytan och jag placerade mitt bete rakt framför fisken när den kom från vänster, alltså bort från grenen!
Kroken satt som en handske i mungipan och jag höll emot, karpen ville mot .. ja just det trädet, men man lekar inte med verken gamla Bettan eller mig och Power Pro 0,19 mm den kan man lita på!

77 cm och 7,8 kilo, det kan man inte klaga på i min ålder och inte heller den 17 oktober, visserligen är det varmt för årstiden, men karparna är definitivt inte så värst aktiva på ytan just nu och med två fina karpar från ytan denna dag, så var det en glad dansk som åkte hem. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.