fredag 13 oktober 2017

Verkar lovande i skrivande stund.

Jag håller igång fisken och mäskar varannan kväll med boilies. Lite har jag minskat och snart är jag nere på 1-2 kilo per mäskning. Planen är att börja fisket runt första helgen i november, så det återstår att flytta lite på tiden var jag mäskar och sen få ut samma boilies, som sen ska bli mina krokbeten.
Jag ser rörelser och bubblor inne i spenaten.
Jag ser fisk, rörelser och att dem äter och lodet har visat mig flera gånger att det rör sig mellan 4-6 karpar som rör sig i området jag mäskar och det är definitivt spännande och det kryper lite i en efter att påbörja fisket.
Det är under sen eftermiddag och kväll det nappar.
Jag har börjat med mäskningen sedan en månad tillbaka och då skedde det under dem mörka timmarna på dygnet och mest på grund av fåglarna som oftast dyker och tar mina beten.

Numera börjar jag sakta lägga ut mina boilies tidigare, typ 30 minuter tidigare för varje gång och det för att avsluta tidigt på morgonen och dem kommer in på morgonen och jag kan sitta dagpass till en början.
Uppbökat vass, ett gott tecken!
Jag tror detta ska funka, dem är där, dem äter och de river upp saker i bottnen och det är alltid ett bra tecken som ger lite extra confidence.
Ska ta bort lite vass här och prova med 2 boilieriggar.
Jag ska prova ett par pass med 2 spö i omedelbar närhet för att sitta under dagen och se vad som händer på rätta platsen.
En liten näve majs här räckte för en mindre fjällkarp.
Har som vanligt lagt ut lite majs på mindre platser och sen fiskat av dem med flöte och mina beten har varit majs direkt ur burken och diverse färskt bröd och det har funkat bra.
Besvikelsens blick i karpens ögon.
Jag ställer in djupet, så endast 1-2 cm syns av flötets topp och betet och min tyngd ligger på bottnen. Närmast kroken har jag en 12 lb fluorocarbonlina och kroken jag har valt är en Nash Gaper i size 6.

Denna krok har skärpan och styrkan jag kräver och det stora gape ger bra hookholds och håller betet bra och vad mera kan man begära?
Bröd under flötet gav fisk här.
Vissa platser har jag mäskat med kulor av färskt bröd och jag knådar bara ihop inkråmet i brödet och kastar ut det och efter en stunds väntan kollar man platsen efter rörelser eller bubblor och sänken ner flötet så nära fisken det går.

Den korta fluorocarbonriggen på 5-6 cm gör att karpen lyfter min tyngd och flötet lägger sig på ytan och jag sätter kroken, enkelt och supereffektivt och jag tycker ni ska prova denna metod för era karpar och det oavsett storlek p fisken.
Perfektion!
Dem älskar bröd i alla dess former och går det lite för sakta innan karpen hittar just din brödbit, så kan du ge dit brödbete en spray med någon doft du vet karparna gillar, så går det lite fortare med få lyftet i flötet.
Nash Gaper, en bra krok för bröd och majs.
Väldig bra krok för majs, bröd och även för olika partikelbeten om du har ett litet kort hair. Kroken har som ni ser ett stort gape, den är rak, vass och stark nog att landa vilken karp som helst och med en beaked point, så lossnar inte dessa krokar. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.