måndag 2 oktober 2017

Kantfiske ...

Jag nöter på med flötmete och lite boiliefiske i kanterna runt gölen och det ger en massa Braxen och lite mindre karpar. Jag mäskar hårt fortfarande, men har börjat att dra ihop det hela och i kväll ska jag kolla läger på SmartCast lodets skärm ... Spännande milt sagt!
Braxenhak nummer 1 i gölen!
Det finns miljoner braxen i gölen och jag har tagit dem minsta till gäddfisket, det är en ren plåga, men det dyker upp en och annan karp och fin mört också along the way.
Bara så jävla roligt att drilla på dessa rullar och bra linkontroll.
Jag roar mig med min Centre Pin rulle och lär mig kasta och drilla på den och det går faktiskt bra ... alla korvarna sitter kvar på vänsterhanden och högerhands tumme kan bli lite öm ibland... måste jo stoppa dem!
Frilina med bröd funkar fortfarande i regnet.
Gamla Bettan är också i bruk, när dem går lite längre ut och jag har fått lite på bröd också i flytande form och missat ett napp från en fisk runt 9-10 kilo, men den tar jag senare över mitt dukade bord.
Majs, bröd och doggy har varit mina beten.
Dessa beten har används flitigt och har även haft ett kort spö för boilies med mig, gillar Wychwoods lilla Extricator på 6 fot till kantfisket. Ett suveränt spö för denna typen av fiske och allt vad kantfisket innebär.
De kommer alltid först på mäsken.
Man får räkna med dessa slemmiga saker, de kommer alltid först och sen blir det lugnt och sen kommer lyftet i flötet från en karp, bara att bita ihop och stå ut med detta.
Vacker firre från Svarte göl.
Vacker som få och jag kan mycket väl föreställa mig denna Spegelkarp om 10 år, så vi får hoppas den kommer att klara sig undan andras krokar, så den inte hamnar på matbordet någonstans på Golan höjden, ett vanligt och myntat uttal för Kungshalls området.
Majs, tigers och hampa lockar i min hink.
En runda runt gölen med hinken och sen fiskar jag av alla små fläckar som har fått denna mix. Alla boilies koncentreras till ett område som ska dras ihop lite senare.
Större beten för att slippa Braxen.
Större beten som här 2 boilies som snowmans och ett fakecorn på toppen hjälpte lite, åtminstone hann denna karp fram i tid innan slemmiga ligan kom fram. Mistrals Pineappel var svaret denna soliga dag, bra beten som syns och dofter bra!
Jag fortsätter ett tag till!
Hur länge jag ska mäska vet jag inte, ska kolla läget i kväll och se hur det ser ut under ytan på min mäsk. Räknar nog med att fortsätta mäskningen ett tag till, så näckrosorna blir lite möra och dem blir lite glesare, man vill jo ha ner sina linor till bottnen. 
Flötmete och boiliefiske i kanterna ger lite fisk.
Jag har inte störd dem större fiskarna, utan ser dem cruisa runt över mina beten under soliga dagar och under sena kvällar ser jag rörelser i gatulampornas sken, så dem finns där!
Ett av problemen!
Ja, braxen och partikelbeten ... lite som eld och vatten, men det löser sig med snowmans och enbart boilies i mina bags. Någon slempropp lär det tyvärr bli framöver och det får man tyvärr leva med.

Jag har även varit och kollat en liten damm med karp och såg att nu var regnet kommer, så rinner det ut vatten efter en viss nivå har uppnåtts och efter lite koll, så insåg jag att en del karp eller karp yngel har gått denna vägen genom åren och lite span och fiske i nästa tillrinningsområde gav utdelning och det tittar vi på nästa gång. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.