lördag 18 november 2017

Isen stoppar mig lite, men ...

Isen ligger kvar över området jag sedan länge har mäskat och det går så sakta, men jag hoppas att helgens väder med regn, ska få isen att släppa sitt grepp och att man kan komma ut igen.

Det känns så hopplöst just nu, men som sagt jag hoppas. Det går att få ut riggarna i gölen, men det känns lite meningslöst när man inte kommer åt platserna och det hela tiden strömmar i iskallt vatten i gölen som påverkar fisken. 

Så allt jag kan och gör är, att jag får ut lite beten så nära jag bara kan komma platserna och hoppas att isen försvinner och att han däruppe är med mig och ett par karpar till, innan nästa kyla kommer. Kan tyvärr inte göra mera än att vänta och se hur det hela utvecklar sig.
Fodermajs lockar i kallt vatten.
Jag har dock varit i andra vatten, en mindre damm var man satte ut karp för några år sedan och lite mäskning med fodermajs och lite boilies har skett i ån som rinner in i dammen vid Scoutstugan och jag har lyckats bra, men inget stor och det finns inga stora, men en karp är en karp!
Bags med en liten detalj för kroken.
Jag malde ner lite gamla boilies, mest fishmeals till pulver och tillsatte lite mindre pellets och gjorde lite större bags. Bottnen i dessa vatten är gräs, gräs och sen gräs och allt hannar nere i gräset, krok och betet också och för att förhindra detta, så ändrade jag mina mesh bags lite.

Jag knöt dem som vanligt, lite större storlek, för att hålla lite food kvar på bottnen i det svagt strömmande vattnet. Sen gjorde jag en liten tamp för kroken och fäste kroken i denna och sen en foam nuggets över kroken och det har fungerat bra, åtminstone har fisken kunna ta betet.
Togs i somras på flötmete.
Här en liten fjällis från dammen vid Norravägen,lagom fin form och ganska god kondis och det fanns flera som jag skulle få fram i den igenväxta dammen.
Flötmete med fodermajs.
Här en från i somras, den kommer från Scoutstugedammen och igen var det fodermajs på hair och flötmete med Lay-on metoden.Fisken tar betet, flötet resar sig och lägger sig och resten är fight ända in i håven.
Har med mig mitt lilla 6 fots spö.
Ett flötmete med Centre pin rulle och et litet 6 fots Wychwood för boiliefiske har blivit standardutrustningen för dessa korta avstickare till dessa små vatten och det är roligt fiske som sker under spötoppen och ibland närmre än så.
Tog en pop-up.
Pop-up som hölls ner av ett hagel fick denna på fall i Svarte göl och det var långt ifrån mäsken och isen. Provade lite för gädda med ett par spö och 6 fotaren följde med och under ett Pilträd fanns denna spegel som har en ganska grym skada på stjärtfenan och jag hoppas den klarar sig efter min behandling.
Sista och minsta från gölen.
Sista från gölen, den kom en solig eftermiddag på boilies och vi vet alla att efter en solig dag, så kommer frosten och där är vi i skrivande stund och jag hoppas att skiten ger med sig under helgen.
Två från Scoutstugan.
Jag var vid ån  som rinner in i Scoutstugedammen och isen i kanten hade gett med sig så pass mycket att jag kunde fiska under några större buskar.

Väl värd att prova och ett par näver med Fodermajs och Krill lades ut och mina bags likaså, betet var fodermajs under ena busken och en vit Coconut Ice pop-up under det andra buskaget och från ingenting kom lyftet på flötet efter 3 timmars väntan och jag hann precis få upp karpen och få ut kroken och sen drar det iväg på boiliespöt och det hela slutade med två i håven.

Dem var lika långa, vägde exakt 3,2 kilo och såg identiska ut ... lite konstigt  kan man tycka, men så är livet ibland, så dessa är mina senaste fångster och jag hoppas det ska bli flera. Det blir det nog om jag bara får möjlighet att få ut mina beten på dem rätta ställen. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.