onsdag 15 november 2017

Kört eller inte, det är frågan?

Ja, vad ska man säga om detta väder, inte mycket man kan göra eller säga annat än det är skit och första bilden talar nog sitt tydliga språk om hur det ligger till under den senaste tidens väder.

Ungefär 1 cm is på alla vatten förutom på Linnéasjön som i dag var helt öppen och det på grund av vinden, inget annat. Jag var förbi där i dag och suget efter att sätta mig på mitt gamla vinterhak kom fram, jag tror dem står där även denna vinter, men det är inte mina planer.
Så sant som det är skrivit.
Jag skulle dock kunna fiska där och samtidigt hålla koll på isläget i gölen och mäska lite, när det går. Just nu är det helt kört för något vettigt fiske, så jag får se hur jag gör. Jag tänker da fan inte ge upp, regn och vind måste öppna upp platsen med mina spots igen.
Isen ligger!
Isen ligger i nästan hela gölen och det går inte att fiska där jag har lagt mina beten och det är frustrerande, milt sagt, man vill jo så gärna fortsätta att fiska.
Kommer inte ens åt vassarna!
Så här såg det ut för 2 dagar sedan och jag lade beten ute vid vassen och så nära min mäskplats. Vad hände då? jo en kall natt till och så var detta kört.

Jag kommer inte ens åt att fiska mot vassen på grund av isen och skulle det öppna sig lite, så kommer nästa problem, nämligen att det kommer in kallt vatten just mot vassruggen, då kommunen har stängd ena inloppet och vattnet pressas in och strömmen går rakt mot och genom vassen.
Laddat i fall att isen ger sig!
Det hela känns lite meningslöst att ens försöka i det max 1 grad kalla och strömmande vatten, så prylarna står klara i fall gölen igen skulle öppna sig och jag hoppas inte att fisken har spridit ut sig igen.
Liten, men välkommen fjällis.
En av nytillskotten i gölen hälsade på och visserligen en liten karp, men dem är alltid välkomna och än mera vid den rådande situationen man står inför.
Nästan Läder! Mobilbild.
4 minus och jag fick bryta fisket, men denna skulle ta min ena snowmans och värma mig lite, så nära en läder man nog kan komma. Man får vara glad för det lilla och för dem få timmarna jag fick vid gölen denna kväll.
Tuff fighter!
Innan frosten kom kände fiskarna att något var på gång och jag hade ett litet fint race med 3 landade och en som klev av. Jag såg den innan den släppte och det gör inget, bara bra att inte behöva stressa den ytterligare, kanske ser jag den igen senare om locket försvinner?
Ännu en tuffing.
Solens första strålar värmer gott efter en kall natt och denna spegel kom 10 minuter efter att solen hade lagt sig över platsen. Den gav en minsta sagt lika bra fight som förra fisken, långa i formen och en kämpaglöd utan dess like.
Vinterjackan är på!
Här en liten tjockis i vinterfrack och nu förstår jag lite av vart dessa fiskar kommer ifrån, men ska låta det vara osagt. Samma typ av fisk har gått i Linnéasjön och jag vet nog vart dem kommer ifrån och vem som ligger bak om dessa utsättningar av karp.
Taktik 1.
Jag har endast fått en braxen under hela tiden och vågade mig på att prova ett spö med en liten mesh bag med pellets och en liten nertrimmad pop-up i denna fina röda färgen och det tog 3 minuter och sen var min andra braxen landat och jag lade ner detta med pellets.
Taktik 2.
Nästa test var detta, en gul och en röd pop-up som hölls nere med ett större blyhagel. Tror mig veta att Mangotsson hade bra resultat med just denna färgkombination, men igen ..... och nu har jag fått tre braxnar och håller mig till Sweet Biscuit och Coconut Ice, samt fodermajs med Krill i väldigt små kvantiteter.
Hermansson gör dessa själv!
Under en resa till Skåne i  somras såg jag dessa i Jösses betesbag och han hade gjord egna så kallade floating corns med lite polaris pop-up mix, doft och i olika färger.

När jag gick genom lite lådor, hittade jag en urgammal burk från tiden , var SBS fanns i Kalmar och den åkte med och testades. Det var nog rätt medicin för ända runnet kom på just en Sweet Biscuit med en av dessa poppers på toppen och blev en blanksaver.
Sista innan isen lade sig.
Sen kom isen för att stoppa mig och här har vi den sista i raden av karpar från den lilla gluggen. Isen är tyvärr för tjock för att fågellivet ska kunna bryta sönder den. Det måste till regn, vind och plusgrader på nätterna framöver, om jag ska lyckas med flera fiskar från gölen!

Men jag har haket i Linnéa att stödja mig emot, men är dem där? Only my SmartCast will tell! Och jag ska kolla och se hur det ligger till och gölen får sina boilies om jag bara kan få ut dem. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.