onsdag 22 november 2017

Tuffa tider ...

Snökaos i huvudstaden, snöfall över Kalmar och numera ligger isen på alla mina hemmavatten, jo jag tackar och börjar kanske inse att jag i söndags kanske fick min sista karp för detta året?

Jag hoppas inte det, vill så gärna vara ute och känna lite på dem, så vi får se hur det blir framöver med vädret. Jag har börjat renovera ett rum som ska bli kontor och fiskerum, lite av ett måste för att få ordentlig ordning på alla grejer, så nu spanar jag in målarfärg som torkar och hur fint tapeterna rättar till sig och visst ser jag det positiva i detta ...
Spöna längs med väggen, snyggt uppsatta och kontoret blir framför det lilla fönstret, det kan nog bli bra med tiden.
Hyllor med allt man behöver kommer att finnas här mellan golv och snedtaket. Det gör det enkelt och snabbt att plocka fram det som behövs för stunden.
Lilla garderoben till vänster blir betesförråd och i den stora garderoben kan man gå in och där blir det större saker som kläder, bivvys mm.

Lite mattor, ett par sittpallar och ett bord ska göra det hela lite mysigt och man kan ta sig en mugg kaffe med polarna i en fin och nyrenoverad miljö, lite betesdoft kommer från garderoben och det blir nog inte bättre än så här och vi tittar väl in när allt står klart och grejerna är på plats.
På Svarte göl låg isen och störde mig och en snabb sväng ner till Linnéahavet för att kolla och det gick att fiska på badplatsen. Snabbt hem och hämta boilies och SmartCast lodet och sen tillbaka och leta och jag hittade minsann två fiskar som låg nästan nere på bottnen och jag satte linan i spolens lineclip och sen lade jag 50 spridda Boilies, samma som Svarte göl har fått den senaste tiden.

En koll på vädret under lördagen och boilies lades ut och spöna fixades till hemma, vädret skulle bli kallare, men natten till söndagen var det lite plus i luften och jag chansade på söndagen, då det skulle bli kallare denna vecka.

Hela dagen gick och inget hände och jag insåg nog att det inte skulle gå vägen, men i samma sekund jag reste mig från hinken för att veva in mina riggar, så vände lyckan och jag stod och drillade fisk. Denna fina fjällkarp hade hittat min ena snowman och nu återstår frågan: Är et årets sista karp för min del? Jag har ingen aning, jag hopps inte det. Skitfiske på er och må färgen torka snabbt och isen smälta! Det är tuffa tider ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.