lördag 9 december 2017

Decembers början ...

Har nog sagt det för, men det är mycket just nu och julen stunder också om ett par veckor sitter vi där och smaskar i oss alla godsakerna. Lägenheten är klar och det var dags att se om alla grejer och installera sig i nya fiskerummet.

Spön, rullar, mattor, spods och spombs och hur mycket som helst i en röra utan dess like och sen 9 flyttlådor fyllda till bredden med beten och resten av grejerna, vart får man allt ifrån?
Fiskerum/kontor.
Först upp var det kontorsdelen med datorer mm, gardiner och sen bygga hyllor till grejerna och få dem på plats. Ena lådan tömdes efter varann och sen var det dags att göra en list och luska ut en bra förvaring av spöna och det gick över min förväntan så långt.
Alla rullar ska upp.
Allt kom på hyllorna och en del ska rättas till när tid finns och då blir det lite enklare att hitta vad man behöver för stunden, gillar att ha ordning och reda i livet och så även fisket.
Snart helt klart.
Rummet är så pass stort att jag även fick rum med ett litet bord och två pallar, så där kan man ta sig en kopp med polaren och snacka fiske i rätt miljö och det känns fint.
Garderober och klädkammare.
Beten, kläder, sängar, stolar och bivvys och shelters, dess saker tar en massa plats, men jag lyckades få plats med det mesta och en del hamnade på vinden som är rakt över detta rum, så det går enkelt att få tag på.

Så mycket fiske efter karp har det tyvärr inte blivit, isen har spökat och likaså min Diabetes och så roligt har det inte varit, men jag har varit ute efter karp ett par pass och fått några fiskar till under bältet.

Skadade fjäll.
Jag kom iväg och fiskade under natten och det resulterade i två landade och en som klev av. Detta skede under en väldigt kort period på ca 40 minuter, vilket inte är så ovanligt vid denna årstid och i kalla vatten.

Den först fick jag renovera lite med Kordas Carp Care kit då den saknade några fjäll och som bilden visar, så var det väldigt mycket rodnad och på gränsen till vårbildning. Allt rengjordes och sen fick den ett tjock lager med Kordas Body och en minut senare gick den tillbaka till gölen och jag vet att den kommer att repa sig och bli fin igen.
Nattfisk.
Nästa run kom samtidigt som jag släppte den första och den var som tur var felfri och kunde sättas tillbaka direkt efter bilden var tagen.

Båda föll för Snowmans bestående av en sjunkande Sweet Biscuit och en flytande Coconut Ice boilie och även den som klev av föll för denna kombination.
Synd att ryggen var skadat.
Så sent som igår var jag och fiskade gädda i gölen och hade med mig ett spö för karp och jag höll mig borta med mina gäddflöten från området jag mäskar med boilies, fel eller inte?

Det blev denna vackra spegel och endast en liten snipa som föll fören Grey Mullet, som var boostad med Northern Baits Krill, Karpen hittade min vita Cocosbulle och tankarna gick ... måste man verkligen ha med sig 2 - 4 spö för att lyckas? Känns mera som lite mera security.
Snart är det vinter.
Ja, så är det snart kommer den rätta vintern med is som inte ger sig, snön vräker ner, julen stundar och vi frossar i oss alla läckerheterna på julbordet innan den berömda julaftonens mat och sen ytterligare några dagar.

Jag hoppas karparna frossar på mina boilies, jag vill ut lite till innan isen kommer och julen. Bra koll på vädret, välja sina dagar vid vattnet och väl där tar man fram allt som kan göra att man lyckas, inget nytt, jag brukar göra så. Får nog tänka lite på hälsan också i detta, inget roligt att fiska med för högt eller lågt blodvärde, det vet alla med Diabetes.

Klart för utryckning.
Hur eller hur! Så står både karp och gäddprylena klara för en utryckning, bara lite föda och kaffet som ska fixas och det går fort.

Tyvärr har vädret med sina skiftningar mellan kallt och lite värme ibland vissa dagar, fått fisken på något oberäkneligt humör, men även det ska väl förhoppningsvis lösa sig framöver. Skitfiske på er alla!

2 kommentarer:

  1. Själv bor jag i en etta. Fiskerum och kök...

    SvaraRadera
  2. Oj! Kan du inte kontakta Arga snickaren eller Sofias Änglar .... lite för alla skattepengarna ... Ha det gott mannen!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.