måndag 22 januari 2018

Is och flöten av penselskaft.

Nu har jag kommit till den nivån i sinnesstämningen att det får bli riktig vinter eller återgå till fria vatten, så man kan fiska något så när effektivt.

Som det är här just nu är rena skiten med plusgrader, snö, frost och ena isläggningen efter den andra och nu ligger locket på dem flesta av mina vatten och det är endast Svarte göl som är fiskbar, om än på ett begränsat område och just här hålls det öppet av iskallt vatten som strömmar in i gölen.
Jag kommer inte riktigt åt där jag vill.
 Jo jag tackar! Isen breder ut sig och i samma takt min abstinens för att fiska och ända medicinen är att åka ner och prova efter gädda och smyga ut ett spö med en Chod-rigg och en liten Boiliecrumb-bag och be till han däruppe att något kommer förbi.
Karp platsen med tjock is i kanten.
Det var här jag började under hösten och nu ligger isen och den är tillräcklig tjock och jag kan inte slå sönder den med mitt  håvskaft. Bara att hitta på något annat eller sitta hemma med abstinensbesvären, bara att välja.
Flöten under lackning.
Lite tid går med renovering och tillverkning av flöten för karp och lite andra specimenfisk som Sutare, Färna mm. Så lite har man att göra under tiden det fryser eller det vita möglet ramlar ner över land och sjö.
Flöten av penselskaft, återvinning och väldigt bra flöten.
Jag använder ofta penselskaften till flöten, det blir fina flöten för lay-on metoden för karp och Sutare. Dessa skaft blir även fina stickflöten för Id, Färna, Mört o s v och vi slänger inget, utan återvinner skaften och sparar väldigt mycket pengar med tanke på vad dagens flöten kostar.
Stor skillnad på skaften.
Lite synlig färg över en vit färg och toppen syns bra. Därefter 4-5 tunna lager med båtlack och dessa flöten håller i evigheter och klara väldigt mycket stryk bland vass, nate, vattenpilört och andra vattenväxter.

Skaftens längd och tjocklek ger dig ett litet hum om vad dem klarar, det stora på bilden klarar upp till 6 AA hagel och en stor fet Daggmask och det lilla tunna klarar 1 BB och 1 hagel storlek 4 och ett par majskorn och ingen fisk känner dessa två flöten, fast det är stor skillnad på storleken.

Nytt blod behövs varje år.
Jag testar alla mina flöten på mindre karp och lite Mörtfiske. Jag ska ändå varje år fylla på med nya karpar i olika vatten och Mörten går till mitt gäddmete.
Det stryker med fisk varje vinter ...Tyvärr!
Bilden är tyvärr en vanlig syn efter varje vinter och man måste komplettera med lite nya fiskar. Jag sätter ut 5 för varje död karp jag hittar. Man hittar inte alla som stryker med och det är bättre att sätta ut lite extra varje vår.

Det var allt för denna gång, vi ses snart igen med lite bilder från det gångna året och det är dem sista jag kan bjuda på, så dem kommer nästa gång och till dess önskar jag er skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.