lördag 3 februari 2018

Glöm inte dina saker som är batteridrivna ...

Det blev lite städning och genomgång av grejerna i dag och under detta slog tanken mig, mitt Fox MMX med gul lampa har en tendens till att vara lite besvärligt och jag kollade såklart.

Det var inte roligt, jag startade larmet och det kom ett bleep och dioden blinkade en gång och sen var allt dött! Jag fick bända upp batteriluckan och det var vit av batterisyra och jag tänkte att nu går detta larm i graven.
Bara att rengöra och hoppas att man kan rädda larmet.
Ut med batterierna och sen bara på med olika hjälpmedel för att få det rent, allt från en liten plattmejsel och tandborste och vidare fram till en liten puts och till slut efter ca 2 timmars arbete var det hela så rent jag kunde få det.
Orsaken, läckande batterier.
 Orsaken till detta var läckande batterier och jag vet att man inte ska ha billiga batterier i sina larm, då dessa håller dålig standard både vad det gäller hållbarhet i tid och även att dem har en förmåga att läcka, samt svälla upp så man knappt får ut dem.
Efter grovrengöringen av polarna.
Ni ser själva och här hade jag jobbat på ett bra tag och det är inte första gången detta har hänt mig och detta larm, men det var nog självförvållad med tanke på dem dåliga batterierna.
Så rent jag kunde få det hela.
Första gången det hände upptäckte jag det inte på väldigt länge och batterisyran hade frät sönder den blanka ytan på båda polarna, men jag lyckades få fart på larmet igen.

Nu hände det igen, samma misstag och nu får det vara slut på idiotin, man får helt enkelt skärpa sig och köpa bättre batterier och ha lite frekventa kontroller på detta larm.
Nya och bättre batterier, köp bra kvalité!
 Ja vad fan man är bara människa och vi gör alla fel eller glömmer saker och livet är jo inte bara fiske som ni vet. Nya batterier är på plats, batterier av betydligt bättre kvalitet och jag satte en liten lapp på baksidan av batteriluckan, så jag vet när jag bytte senast.
Nu går det som en klocka igen.
Nu fungerar larmet igen, alla funktioner hänger med och det var ett glädjande besked denna snörika dag, var det bara vräker ner. Inte nog med det, så kommer kylan också snart och ..... Jag vet inte vad jag ska säga annat än skitfiske på er, om ni har möjligheten att fiska, jag har det inte på ett bra tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.