torsdag 15 mars 2018

Ett litet tips!

Man behöver bara en lina och en krok för att kunna fånga karpen som går framför dina fötter, så enkelt är det. Men så finns det dem dagarna var karpen går en bit ut från land av en eller annan orsak och då måste vi ha någon form av kastvikt, för att nå dem.

Alla har tyvärr inte råd med Boltmachines, surfacekontrollers o s v och jag har fått en del frågor kring detta och hur man kan lösa det på ett billigare sätt. Jag tog detta till mig och ska nu visa er hur man kan göra det både billigt och väldigt effektivt, upp till ett avstånd på ca 40-45 meter och till en kostnad av ca 20 spänn och då är allt inräknad! 

Fladen fishing säljer dessa kastkulor i orange färg och i en genomskinlig variant, jah tog den orange varianter då den gör sig bäst på bild och karpen blir nog lite nyfiken också på denna stora fina (boilie) som ligger där på ytan.

Välj den genomskinliga varianten för ditt fiske, det blir nog bäst. Dessa kastkulor kan fyllas med vatten genom att man dra ur båda propparna och sänker kulan under vattennivån och vips så har du din kastvikt, detta vet nog alla.
Jag ser att dem flesta knyter fast huvudlinan i ena öglan och tafsen i den andra öglan och jag undrar varför? Det ger tre knutar med krokknuten inräknad och alltså tre svagheter, inget bra i karpfiske eller hur?
Gör så här istället, träd på två flötestopp och en 3-5 mm pärla på din huvudlina, därefter trär du huvudlinan genom ena öglan på kastkulan och för över linan på utsidan av kastkulan och genom nästa ögla på kastkulan och sen en pärla och två flötesstopp och nu justerar du tafslängden och knyter fast din krok.

Det finns nu endast en knut och det hela blir så mycket säkrare och starkare, du kan nu enkelt minska eller förlänga tafsens längd, utan att behöva kapa eller knyta om. Kastkulan fylld så gott det går, syns bra på långa håll och den kompakta vikten och motståndet den skapar, krokar karpen.

Så det blir inte billigare eller effektivare än så, kastkulorna kostar 10 kronor för ett 2-pack på Dollarstore, skaffa dig flötesstopp i small, som sitter tight på linan, de håller allt på plats, men skulle du få ett linbrott, så blir karpen av med kulan och det är viktigt.

Vill du ha ett tips om hur du knyter fast ditt bete direkt tillsammans med kroken, så håll ögonen öppna härinne, det kommer nästa gång, blir även ett litet extratips också. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.