måndag 7 oktober 2019

Korum Fast Mat.

Jag har länge sökt efter en lagom stor matta för mitt stalkingfiske och annat fiske var man rör sig mycket. Visst finns det mindre mattor på marknaden som är bra, med dessa har inga kanter som håller fisken på mattan så att säga.

Innovativa Korum har tagit fram en sådan liten och smidig matta för specimenhuntern och karpfiskaren, Det är samma tuffa material dem alltid har haft och det håller i alla lägen, det bevittnar mig Korum Carryall som är min tacklebag, och som jag har slitit på under 10 års tid.
Mattan är av pop-up typ med måtten nerpackat: 40 x 38 x 12 cm och den blir utfälld på backen: 80 x 40 x 26 cm och den rymmer en ganska stor karp och dem största specimens du fångar, för Längre arter bör du söka efter något större.
Bra beskrivning av matta och hur det hela fungerar vid öppnande och nerpackningen. Jag kan säga att detta material torkar väldigt snabbt och själva delen som fisken ligger på är vattentät, så du står inte kvar med en svampig matta efter du har kysst karpen hejdå!
Namnet och det superstarka materialet.
Här ovan mattan nerpackat och den har ett litet vadderad bärhandtag, lätt att ta bort så fisken inte skadas, när mattan är uppsatt. D-ringarna är anpassade för Korums stolar för enkel transport av hela kittet.
Lossna kardborrebanden och öppna mattan.

 Ta ur den lösa pop-up delen från sin ficka.

 Släpp taget och vips står din matta utfälld.

Ta bort bärhandtaget och placera mattan i pop-up delen och allt är klart för landning. 
Denna matta är bra, priset ligger på 649 kronor! Är det något jag inte gillar? Ja, Inget dräneringshål och inga D-rings för fastsättning av mattan vid blåsigt väder!Jag har löst det genom att använda en bivvypeg på sidorna av mattan som visat.

Jag har kollat lite och insett att i denna matta får du rum med Kordas Carp care kit och även en Water Bowl och det på verkar inte något nämnvärt, då det är kardborrebanden som ställer i tjockleken. Jag tycker denna matta är bra och enkel att släpa runt på i jakten fisk. Du hittar den hos Karpfiskebutiken.
Det var allt för denna gång, nästa gång tittar vi på ett par karpar från Svarte göl. Tills dess skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.