måndag 8 juni 2020

Lite nyttiga tips till er.

Kan man få för många tips? Jag tror inte det! Dessa har på något vis varit med för, i alla fall en par av dem och behovet finns för att jag upprepar dem. Grunden till att jag tar upp dessa upprepningar, är för att dem är väldigt viktiga för fiskarnas välbefinnande och jag ber på mina bara knän att ni som inte har dessa Anti-septiska medel skaffar er dem och gör det snabbt!

Resterande tips är bara till för att alla ska få ett bra och givande fiske efter karp och dessa tips fungerar i alla karpvatten. Jag kommer att visa er senare hur två pass gav bra utdelning med just dessa betestips, så kolla in och se vad som hände under två nattsittningar.
Nash Medi Carp, kostar som två krokpaket!
Vi börjar med Nash Medi Carp, ett litet paket, som du kan ha i fickan. Det kostar ungefär lika mycket som två krokpaket från samma firma. Alltså ett lågt pris med tanke på vilken nytta det gör för en skadad karp!

Problemet är att väldigt många köper inte dessa medel och bara fiskar på och skiter fullständigt i fiskens skador och dessa personer kallar sig karpfiskare! Jag har en helt annan benämning på dessa personer och jag vill inte se dem!
Medel, bomullspinnar och handduk.
I detta lilla paket får du dels ett fodral med medlet, bomullspinnar och en liten handduk och jag ska förklara hur du går till väga. Beskrivning finns på flaskan, men jag ska förklara.

Kolla efter skador på din landade karp, låt oss säga att den tappade ett fjäll under fighten och den skadan måste repareras innan du släpper tillbaka fisken. Börja med att torka rent sårytan med handduken, kläm ut en mängd medel från flaskan som täcker såret och fördela medlet över hela sårytan med en bomullspinne, allt ska vara täckt av medlet.

Vänta ca 20 - 30 sekunder och därefter häller du lite vatten över skadan och medlet stelnar och förseglar sårytan och nu kan du återutsätta din fångst och den får inga infektioner eller andra yttre angrepp. Så går det till och jag hoppas att alla gör detta om fisken är skadat.
Houdini låsning på din säck!
Alla fiskar kan rymma från en säck! Så är det om den inte har en bra och säker låsning, en del säckar har det, en del har det inte och det bör du kolla innan du köper dig en så kallad karpsäck.

Min egen lösning på denna gamla säck från Rod Hutchinson, består av en liten nyckelring och ett kraftigt beteslås och inget kan rymma, då dragkedjan inte kan glida upp eller pressas upp av fisken.
Nu kommer frågan! Ska vi överhuvudtaget säcka en fisk? Mitt svar är både ja och nej! jag säckar endast fisken för att få fram kamera mm, annars använder jag sällan en säck.

Om man behöver säcka en fisk över en stund, så ska det ske på djupt vatten, i skugga och aldrig över en mjuk dybotten. Tiden ska minimeras och inte vänta på polaren som ska ta bilder i flera timmar!
Ha allt klart innan du börjar fiska!
Jag ser en del som får fram allt på sina platser och en timme senare får man fram matta mm. Vad gör du om det nappar direkt? ha detta framme innan du börjar fiska och sen är du förberedd. Jag råkade själv ut för två runs inom 10 minuter efter jag lade ut mina riggar.

Bilden ovan togs ett par sekunder innan första karp tog mitt bete, men landningsbanan var klar och jag hann inte ens kolla fisken innan nästa larm gick i gång. Jag hade bara en säck och båda fick, fast man inte ska ha två fiskar i samma säck, så fick dem trängas i tre minuter tills jag fick fram kameran.
Välj ut några fina Tigers för krokbete!
Om du fiskar med Tiger nuts, så vet du nog att man oftast får alla möjliga storlekar bland dessa. Mitt tips är att du plockar ut av dem största och nu kan du dela dem eller annat. Jag sparar dessa stora för att använda som krokbeten.
Boosta dina Tigers under en vecka!
Något jag har provat och som jag gärna delar med mig är följande: Ta 10 - 15 stora fina Tiger nuts och lägg dessa i en liten zipp-lock påse. Jag har haft superfina resultat med Fruit Beast från Tandem Bait och som sig bör lade jag ner en tesked av dessa bland mina Tigers och dem fick vila i detta under en vecka.

Vad som händer under en vecka är att du framför allt får effektiva beten med en superfin doft, dessa tigers skrynklar ihop sig lite och väl ute i sjön, suger dem till sig vatten och samtidigt pumpar dem ut doften du veckan innan tillsatte och detta går inte obemärkt förbi en karp! prova, testa och upplev ett bra fiske. 
Red Krill för sommaren!
Jag måste bara rekommendera denna flaska. Red Krill från Tandem Baits. Krill i all ära, men denna oj oj! 39 kronor hos karpfiskebutiken och sommarn är räddad. Använd den på boilies, på floaters, i dina partikelbeten, i mesh bags, över dina pellets. You name it, den funkar skitbra! Alla är PVA säkra!
Ridgemonkey´s  Boilie Chopper, perfekt att ha med sig!
Står du hemma med kökskniven och delar boilies och har kärringen flåsande i nacken? Hör du henne gapa: - Faaan vad det luktar? Glöm detta och få lite husfrid!

Ridgemonkey har tagit fram denna boiliechopper, den tar 16 mm boilies och tar ingen större plats och är så enkel att använda. Du fyllar den med upp till 36 stycken 16 mm boilies och trycker ihop den och sen har du 72 delade boilies framför dig, vilket ger dig betydligt mera doft på din fiskeplats, än 36 hela boilies. Denna Boilie chopper finns för flera boiliestorlekar hos just karpfiskebutiken.
Boosta dina pop-ups!
Boosta dina beten, inte bara dina pop-ups, som visad här ovan. Goo i all ära, dem är bra, men efter att ha provat en del av Goo´s diverse dofter och jämfört dessa med  Tandem Baits Super Feed, så har jag blivit sålt på Tandems form av Goo. Supereffektiva i alla beten, mäsk mm, som just nämts och så det ringa priset. Prova, du kommer inte att bli besviken, jag lovar!
Använd  en effektiv rigg!
Använder du rätt rigg? Många kör med samma rigg/tackel år in och år ut. det kommer att kosta er fisk, man behöver ibland lite olika riggar för att bottnen är olika från fiskeplats o s v.

Bilden visar att kärt barn har många namn. 360 rigg eller spinner rigg eller Ronnie rigg mm. Hur eller hur så är den enormt effektiv för pop-ups och jag använder den mycket och så gör jag den.

Svart Amnesia 20 cm lång i 15 -25 lb, beroende på bottenförhållanden. Loop för fäste i en QC swivel och kroken är en Kraken strl 4 med baitscrew på skaftet. en rigg som verkligen naglar fast alla som mumlar på min pop-up.
Här gick det fort, 10 minuter mellan nappen!
Här avslutningsvis dem två snabba fiskarna, som bokstavligen köade efter mina pop-ups, ingen vidare bild, men jag fick bättre sen. Översta fisken hade blivit av med ett fjäll och den lappade jag ihop med Nash Medi Carp.

Båda föll för Karpfiskebutiken FF 15 mm pop-ups som hade fått lite av Tandems Fruity Beast doft och det skulle definitivt bli flera fiskar den natten och under nästa pass och det kommer jag till framöver. Skitfiske på er och stay safe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.