tisdag 16 juni 2020

Trevlig, men hektisk natt!

Väl hemma från förra sittningen, somnade man som en gris och i samma sekund jag slog upp mina gråblåa, så gick tankarna till sjön, jag ville tillbaka så fort det bara går. Man har lite åtaganden i sitt liv och jag lade lite små tigers och lite delade boilies på platsen för att hålla fisken på platsen under 2 dagar.

Värmen var hög och jag såg fisk cruisa på ytan och tanken att dem kanske gick in för lek, var lite frustrerande att ha i huvudet. Jag fiskar inte efter karp om dem leker, jag vill inte störa dem och fisket är inte bra, då dem har andra tankar i huvudet än föda. Nåväl, eftermiddagen kom och jag kunde lägga in ett nytt kväll-natt-morgonpass.
På plats igen ... Spännande!
Var framme redan vid 16.00 -tiden och allt var snabbt framme, det går väldigt rutinmässigt efter alla år, lite tigers och boilies lades ut och kaffet kom fram.

Jag kollade av vasskanten och näckrosbältet, men såg inga fiskar som lekte eller solade sig. Jag lade ut lite floaters, men allt som kom fram var sjöns fågelliv och med tanke på att vinden hade vänt till syd och allt såg dött ut, så kom återigen tankarna kring lek fram.
Fully scaled mirror.
Precis när jag ska göra i ordning landningsplatsen för eventuella fiskar, så kommer första runnet och jag står vid mopeden och försöker få upp ett lås! Jag ryser till spöt och efter lite tumult landar jag en fin Fully scale. Den får vara i håven tills jag får fram en säck, jag gillar inte att säcka fisk i onödan!

När jag har fått denna karp i säcken och placerad ut den på djupare vatten, så går nästa spö igång och även den landas och får tyvärr mingla lite med sin artfrände i säcken ett par minuter. Ett stort fel av mig var att jag inte redan innan fisket hade ordning på matta, vatten mm. Det hela löste sig dock bra.
Fin rad av appelslices, vackert!
Man ska aldrig ha fisk i en säck, endast om det är nödvändigt typ under tiden du fixar till kameran eller en kompis kommer inom en kvart för att hjälpa dig eller som jag råkar ut ett dubbelrun.

Säcka alltid fisken på djupt vatten och i skugga över en hård botten och ha allt klart innan du börjar fiska, inte som jag. Hur fan jag kunde missa att ta fram en matta innan mitt fiske började, det är en gåta för vetenskapen och även mig själv!
Skulle natten ge resultat igen?
Eftermiddagen gick sin vana gång och lite senare kommer Dan Jonsson förbi med hunden och hälsar på, vi kacklar lite karpfiske och efter en stund dyker Erik Petersen upp och vi har en liten social. Eriks kompis, som är nybörjare sitter borta vid Hemmet i hopp om att få landa karp.

Båda dra öronen åt sig och beger sig hem och lämnar mig åt mitt fiske och jag har goda förhoppningar inför natten som är i antågande, antingen blir det här eller borta vid Hemmet, det kommer att hända och jag hoppas det sker på båda platserna. Både Erik och Dan ska titta ner på morgonen.
Klockan 02.00, man kan nästan ställa klockan efter nappen.
Vid 22.40 får jag åter ett run och fisken, en mindre fjällkarp har hittat en av mina pop-ups, den går snabbt tillbaka och jag myser över en kopp kaffe.

Vid 01.00 tappar jag en liten karp inne vid håven, det gör inget, man kan inte vinna jämt och jag byter snabbt till ett nytt bete och ca en timme senare är det dags igen och jag landar en spegelkarp som fattade tycke om en Pineappel pop-up.
See you next year!
Det går några timmar utan ett sniff och jag bestämmer mig för att lägga ut lite tigers över riggarna och direkt jag sätter mig kommer nästa karp, en spegel igen och jag lägger ut ca 75 delade 15 mm boilies spridd över platsen inför gryningen.
Förbättring.
Jag har lite liners eller lyft på mitten spöets rigg och vevar in och gör en liten ändring på betet. Jag monterar ett litet cluster av fakemaggots på toppen av min pop-up och lägger ut det igen. På bilden ovan, ser ni hur det ser ut.
Vad karpen ser och det skapar nyfikenhet.
Jag hatr många gånger använd dessa för extra attraktion, oftast med en singel fakemaggot, men även dessa ihopsatta och det är otroligt effektivt om fisket är trögt eller om fisken skulle på något vis vara tveksam till ditt bete.
Liner!
Natten går över i gryning och jag har igen lite liners på mittenspöet, så pass många att jag hinner få med detta på bild. Man satt som på nålar, för man vet vad som ska hända, det är lite inpräntad i en, genom erfarenheten man har byggt upp.
Run!
Visst skulle det hända med detta åtrovärda bete, det går knappast att undgå om det finns fisk på platsen och på bilden har vi ett rykande run som resulterade en en fin och vacker spegelkarp med en fin rad av fjäll, ingen ziplinjeär, men nästan.
Nästan en zipliner.
Den kunde inte låta bli detta bete, en väldoftande pop-up och dem naturtrogna fluglarver. Det är jo så att enda sättet en fisk kan testa saker, så är det med munnen och den skulle troligen bara ta dessa larver, men rubbet åkte in och var är det kört för denna gång.
Man känner skillnad om på fighterna.
Det skulle bli ytterligare en karp till på samma rigg, denna gång var det en fin och vacker fjällkarp som gjorde bort sig. Jag var lycklig på ett sätt, men inte den rätta känslan och det på grund av att jag hörde ingenting från Hemmet var den andra killen satt.

Dan kom inte ner på morgonen, men Erik kom och besannade mina farhågor, killen vid Hemmet hade oturligt nog blankat och det är tråkigt. Alla blankar, men jag tycker att nya i gamet ska få fisk så ofta det går.

Det gör att dem lär sig saker, får rutin mm, blankpassen kommer genom hela karriären vid vattnen. Jag fick inget mera och vad nästa sittning gav, det får ni veta nästa gång vi ses här. Kan väl säga att det rullar på. Så tills dess önskar jag er alla skitfiske, stay safe och var försiktiga därute!

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.