torsdag 2 juli 2020

En natt under Eken.

Karparna satte igång med leken och jag lämnade dem åt sina drifter, som sig bör! Inte roligt, man vill jo fiska, men jag stör dem inte. Dem efterföljande dagarna var tuffa och jag ville prova något nytt och förbereda allt tills mitt fiske kom igång igen och sötnosarna hade haft sitt lilla roliga.

Lite andra grejer och en ny plats och  ... Jodå nog fan gick tankeverksamheten på högvarv och jag fattade ett beslut efter en liten story från Martin Furbring. Jag bestämde mig för att öppna upp en plats under en stor Ek, var kvällsfisket hade varit bra förut och jag ville testa och se vad som skulle kunna hända.
Skulle man lyckas?
Platsen röjdes för två spö, mycket mer fick inte rum och sen gav jag platsen lite hela och halva boilies och ett par pouches med Tigers under två kvällar och självklart var det spännande. Ett problem dök dock upp, sjöns Änder gillade mina beten och hur mycket som fanns kvar till karparna, ja det vet jag inte, fåglarna var ett stort problem!
30 grader i skuggan!
Värmen var sanslös, över eller runt 30 grader i skuggan och lätt skulle det nog inte bli, men så enkelt ger jag mig inte efter jobbet med rensning av platsen.
Älskar bara denna kombination.
Då jag endast fiskade 2 spölängder ut mot två mindre näckrossamlingar och att den stora Ekens grenar hängde ner, så valde jag två 10 fotare och mina älskade Daiwa 2600 med sjunkande Braid.
Tuna & Sardine Boilies.
Jag mäskade åter med dem effektiva Boilies från NGT och lite hela och halva Tuna & Sardine lades ut tillsammans med en väldig liten mängd Tigers och sen var det dags för att placera ut mina två Germans med var sin Wafters.
En av mina Wafter riggar.
Bottnen hade väldigt lite weed och jag kom undan med 25 cm clear Amnesia i 25 lb, enkel att stretcha och lite putty på mitten och precis vid min lilla kicker och riggen lade sig perfekt och snart låg det en rigg vid varje grönsakssamling och min väntan kunde börja.
Karpfiskebutikens Fruit Beast Wafter.
Här är riggen på lite närmre håll, som bete i konstrast till mina fishmeals, så valde jag den suveräna doften Fruit Beast och hade Secret Squid som back up, men dem behövdes dock inte. Fåglarna var en plåga och jag fick flytt dem från deras dykande till vasskanten var dem fick en massa små Doggy, det höll dem borta.
Första i slingen!
Timmarna gick, värmen var hemsk, mitt vatten tog slut och jag messade Martin med frågan om han kunde fixa vatten åt mig. Det var inga problem, han skulle komma lite senare då han tittade på fotboll ... Han håller på Hammarby!? I mitt gamla slitna hjärta är det Liverpool som gäller!

Jag höll på att avlida av törst och så messar han att det blir förlängning! Jesus fucking Christ! Precis där blir det en one toner på vänstra spö och några minuter senare glider en slank fjällis i håven, den figuren skulle man ha tänkte jag när jag lade den i slingen.
Platsen invigd!
Platsen var invigd, jag rensade bort allt kring en blankning och fick snabbt ut lite mera beten och min rigg på platsen. En snabbt titt till fisken, den var lugn och strax därefter kom Martin med en kall 1,5 liters flaska, må han däruppe stå honom bi!

Ett par snabba bilder och sen fick den återgå till sjöns varma vatten och vi kacklade lite skit under några timmar var inget hände. Martin sticker hem och efter lite kaffe hör jag något i vassen ca 10 meter åt höger och sen ett sörplande!
Inte riktigt färdig lekt.
En hastig titt på det lilla Nash spöet, vass krok, Fakedoggy satt som den skulle, extra håven åkte fram, stort tack Diesner och sen smög jag mig bort till den lilla öppningen. Fisken var nu lite längre till höger, men jag lade ut kanske 30 små Doggy och snart kom den fram.

Jag såg ganska bra då Strandvägens lampor belyser denna plats och jag såg att det var en fjällkarp som var i farten. Vid första försöket missade den mitt bete, det rullade över fiskens huvud, men nästa gång missade den inte och inte jag heller och det blev ett satans spetakel kan jag säga. Fisken var inte riktigt färdig med sin lek och sattes snabbt tillbaka.
Linnéamorgon.
Natten gick med ytterligare en fisk, en spegel på kanske 4 kilo och sen blev det väldigt lugnt ett bra tag och gryningen kom sakta smygande och likaså sjöns Änder, som trodde dem skulle ha dykövning över mina boilies. Dem fick lite i vasskanten och där höll dem sig.
Blötläggning av min Braid.
Här ett litet tips för er som fiskar med frilina och med Braid. Blötlägg alltid din Braid innan du ska fiska, det minskar eventuella trassel och du kastar dina lätta beten längre. Nästa tips om jag får, är att du ställer in din broms innan du börjar fiska. Ställd den hårt och sen kan du justera den efter fiskens fight, om du behöver det.
På fakedoggy.
Nåväl tillbaka till fisket, jo mina Doggy lockade än en gång fram en karp på nästan samma plats och detta vilddjur tog mitt bete direkt, vilken fight den ställde upp med, lite arg och aggressiv och troligen en hane. En mobilbild och sen hej då, ut och sprid dina gener!
Snart dags att bränna en större fisk.
Morgonen gryr sakta och jag får ytterligare en fjällkarp på hela 860 gram! What! Insatt fisk eller har en lek lyckats, det är min tredje fisk från sjön i denna size.

Under tiden jag funderar över detta och dricker kaffe blir klockan 06.10 och jag får ett kraftigt run, igen på samma spö som fångsten innan. Fisken flår lina av rullen och den hann gå nästan 20 meter innan jag hann lätta röven och ta spöet.

Tyvärr släpper denna fisk precis i samma sekund som jag får kontroll över den och man vill bara dö. Den var uppe under ytan när den släppte och jag stod länge och tittade efter svallvågen efter den! Så är det vi kan inte vinna över alla! Shit happens och jag kommer tillbaka, var så säker!
Kul natt!
Vid 7 - tiden var det redan varmt och torkningen av saker gick snabbt. Jag tog sista kaffet och gick genom nattens fiske och bestämde mig att jag skulle lämna denna plats för en annan. Grunden till detta är att Det är svårt att landa fisken på grund av vass och den mjuka bottnen, samt att det ligger något skit till höger om platsen, var fisken oftast fastnar.

Lägger vi sen till att det krälar med kräftor och sen Änderna, så väljer jag en annan plats för mitt nästa fiske och jag tror inte att den jag tappade återkommer på ett bra tag. Jag däremot återkommer snart igen med lite nytt fiske, lite kring hur du gör dig ett bra kaströr och lite kring lite effektiva riggar för pop-ups och tills dess, ta det försiktigt, håll avstånd och ha ett riktigt gott skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.