måndag 6 juli 2020

Enkelt kaströr!

Under en runda med hunden Kasper, hittade jag ett långspö som var slängd i gräset, allt var mosat förutom själva nederdelen. Bingo! Här har vi ett nytt, litet fint kaströr om en timme och jag tog den "hela" bit med mig hem och satte igång.

Det skadade sågades bort och kollades för eventuella skavanker och sen är det bara att följa text och bilder. Det blir bra och effektivt och på dem flesta ställen, hittar du dessa billiga långspö för under hundralappen, lite mera humant än att köpa färdiga kaströr eller Trowing sticks för flera hundrade kronor.

Från sopptunna till kaströr.
Här ses det färdiga röret, testet visade sig att man enkelt får ut 15 mm Boilies på 50 - 60 meters avstånd och med väldig bra koncentrering av betena. Vikten blev 65 gram på röret och det tröttar inte ut själv den klenaste armen.
Kapas i 45 grader.
Börja med att kapa röret snett i en 45 graders vinkel som du ser på bilden, sen kollar du vilken boiliediameter som passar. Funkar inte det sågar du av en bit till och kollar o s v.
Anpassas efter Boiliestorlek.
Jag anpassade detta till 15 mm Boilies och det blev riktigt bra som synes, detta mest på grund av att delen var från ett 3 meters långspö och att en del av denna underdel var skadat.
Putsa till mynningen.
Putsa runt mynningen med fint sandpapper, kanten och gärna lite inuti. Är själva röret inte fint på utsidan, kan du putsa lite och sedan färga röret i en annan färg.
Sittdynabit eller annat i handdelen.
För att kaströret ska fungera måste du ha något i röret, som håller din/dina Boilies ovanför handen. Här kommer en strimla sittdyna eller dyl. till din hjälp. Pressa in biten, det gör inget om den är lite lös och finns det en ändbutt, så spara den!
Sittdynabiten måste vara lite längre än din hand
Märk ut hur bred din hand är på röret och skär till en sittdynabit, som är 2-3 cm längre, detta är viktigt, annars kommer dina boilies inte särskild långt.
50 - 60 meter med 15 mm Boilies, väger ca 65 gram och tar ingen plats!
Det var det hela för denna gång, nu ska jag iväg och mäska lite i den byiga vinden, lite röjning ska också göras och nästa gång blir det lite mera kring mitt fiske. Tills dess ha det gott och jag önskar er alla skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.