måndag 13 juli 2020

Ny vinkel på linorna!

Under mitt senaste fiske i södra delen av sjön spekulerade jag över platsen under den stora Eken, fisket var bra, men det låg något skit på bottnen som fiskarna hittade everytime och bottnen var väldigt mjuk och det gick inte att gå ut för att landa dem. Allt detta gillade jag inte och en plan kom fram och den skulle genomföras!

Så sagt och så gjord, lite röjning a platsen efter lite undersökning av platsen, bottnen mm, därefter lite föda till dem kära och sen vidare till första fisket. Så såg det ut och nu ska vi se vad som hände, allt blev bra och det har faktisk blivit bättre med tiden och jag kommer i följande inlägg beskriva och visa er det hela. 
Platsen.
Platsen gav mig tillgång till själva platsen var jag fiskade under den stora Eken, denna plats ligger bara 25 meter åt höger, vilket ger mina linor en annan vinkel, botten var hård och jag kan gå ut utan att sjunka ner i dy, Kanon!

Platsen behövde lite rensning och det var inga större påfrestningar som ni snart ska få se. Det blev både en bra sittplats och även ett litet kryp-in, om vädrets makter blir för jäv...!
Check av bottenförhållanden.
Jag kollade bottnen för att hitta snags mm, det fanns inga! Bottnen är hård sten och grusbotten med mindre inslag av den så kallade Canadien pondweed, har ingen aning om vad den växten heter här i landet, men den är inga problem.

Jag hittade även branten som går längs hela sjöns östra sida, men den ska jag låta vara ett tag till senare. Utanför var spöna ska stå fanns lite stenar, grenar och avfall från folk, som är så klena att dem endast orkar bära ner en full majsburk, men inte bära hem dem när den är tom! Jag förstår, fisket är påfrestande för dem klena!
Första kvällsmenyn.
Efter att ha kollat allt väsentligt för fiske, så var det dags att bjuda på kvällsmat och det var en salig röra av godsaker, så som tigers, hela och halva boilies, lite majs, hampa, boiliecrumb, vete och en del pellets. Jodå, dem skulle ha rena rama mums a la carté denna kväll.
Med Spomben går det fort.
Jag spred ut ca 4 kilo mäsk över platsen och det gick snabbt med stora Spomben och dem fick samma mängd kvällen efter och hur mycket karparna fick efter Ändernas intrång och dykande, det vet i fan? 
Ny vinkel av linorna och enklare att landa fisken.
Innan jag började mitt fiske lade jag endast ut tigers och halva boilies, samt 10 - 20 hela boilies lite spridd, festen var över, nu fick dem röra på sig för att få mat och som sagt en karp i rörelse är en karp i fara med effektiva riggar!
Bra vind.
Allt är här på plats, bra vind, riggarna 2 Ronnies med orange Fruity Beast pop-ups och 1 Blow back med Tigers ligger rätt, kaffet gled ner och min väntan kunde börja. Solen värmde bort det lilla regnet som kom just när jag skulle sätta upp grejerna och jag undrade hur lång tid det skulle ta innan någon skulle göra bort sig.
Första kom snabbt.
Det tog inte lång tid, jag stod och pratade med en gammal jobbarkompis och vi blev avbrutna på det skönaste sättet, nämligen av ett take och jag fick lite fotohjälp. Platsen var invigd, blankpasset var borta, beten och riggen fungerade, lätt att landa fisken, vad mera kan man begära?
En timme senare.
Vi skildes, både fisken och min kompis och en timme senare var det dags igen! Än en gång var det samma spö med sin orange Fruit Beast pop-up och efter en frenetisk fight, fick den visa upp sig på matta och sling. En brutalt kämpande linjär spegel som helt klart visade tecken på att den gillade tiger nuts.
Tredje innan avgång.
Det blev en liten paus i fisket och jag passade på efter en stund att smyga snabbt över och under Eken för att mäska lite. Jag hann precis och var på väg till spöna, när det rasslade i grejerna igen, nu var det högre spö, men igen var det samma bete som dem förra. En liten men vacker spegel, som jag lossnade kroken på och tog ett avskedsfoto på i håven.
Lite busigt väder på gång.
Vädret hade varit varmt ett tag med högtryck, nu var det lite kyligare med inslag av regn, samt att barometern hade gått ner runt 1003, perfekt för karpfiske, dem reagera starkt på detta med lyfttrycksändringar. Jag hoppades mest på att vädret kunde hålla sig något så när på den bättre sida och ja, så klart ville jag ha flera fiskar.
Tecken på att Tigers är poppis bland karparna.
Här ovan ett tydligt bevis för vad karparna hade tuggat i sig, väldigt mycket krossade tiger nötter och det är bra, antingen gör dem det på mattan och ger mig en fingervisning om vad dem vill ha eller så pruttar dem ut dem i sjön och nästa karp som kommer hittar då krossade tigers, bra på alla sätt!
Använda beten: Fruity Beast pop-ups och Wafters.
Jag använde Fruity Beast pop-up i 14 och 16 mm och även Wafters i samma dimension och ett spö fiskades med två balanserade tigers och lustigt nog hade jag inte ett sniff på dessa nötter!
Liten, men välkommen.
Natten gav en Braxen och på morgonen, kom denna lilla snygging förbi och igen var det vänstra spö igen. Jag ska testa igen och se om detta håller på och i så fall kommer jag nog att dra ut mäsket lite mera mot Branten. Vi får se, nu ska jag ordna lite beten , mäska mm och tills nästa gång, så önskar jag er alla ett riktigt gott skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.