tisdag 4 augusti 2020

Grattis Marcus!

Efter senaste fisket mäskade jag under två tillfällen och kollade av platsen med SmartCast lodet. En sak förvånade mig och det var hur nära branten jag fiskade utan att ha vetskap om detta, det rörde sig om kanske en halv meter. Denna brant går längs hela sjöns östra sida och karparna har för vana att färdas längs branten när dem rör sig från södra till norra delen.

Så allt såg väldigt bra ut när jag kom den 22 juli vid 16-tiden för att spendera kvällen och vidare fram till morgonen. Vinden var lagom från norr och mina boilies doft skulle nog dra fram några fiskar, åtminstone var det min plan som vanligt.

22 juli.
22 juli.

Allt har sina platser i det lilla swim ock allt gick fort, lite beten lades ut och direkt blev det fart på sjöns fågelliv, ja bryr mig inte! Platsen är en övernattningsplats för Änderna och på dagarna är det ett populärt hundbad och är det inte hundar där, så sitter det ofta flera som fiskar Braxen för att dryga ut socialbidraget! Visst jag får en och annan Braxen också, men inte så att dem driver mig till vansinne.

Första besökaren kom tidigt.

Jag hade fiskat ungefär en timme och vänstra larm talade om att nu var det dags och det kändes bra, fighten var det inget fel på och den fick visa sig i helfigur på mattan och risken för ett förödande blankpass var bortblåst!

Bra vind som sprider mina budskap.

Vinden avtar lite under kvällen och mygghelvetet börjar, men lite gammal djungelolja ser till att dem håller sig på behörigt avstånd och här ska man passa på att tvätta händerna innan man vidrör beten eller tackel. Tror inte att fisken gillar den doften och det är bäst att vara på den säkra sidan.

Ronnie med 16 mm Pineappel.

Första runnet kom på en Ronnie - rigg och en 16 mm Pineappel pop-up och normalt sett brukar det vara beten med doften Fruity Beast som är deras favorit, men inte denna gången och det var både roligt och lite förvånande.

Tiger/Pineappel Snowman.

Jag trestade lite senare på kvällen denna aggressiva KD-rgg med en stor tigernut och en pineappel pop-up och det hela stod fint på bottnen som en snögubbe, altid kul att experimentera och testa lite idéer. Efter två Braxar, var jag lite tveksam, men bestämde att riggen fick ligga ute om inte slempropparna blev för störiga.


Nattens första Fjällis i Slingen.

Även den riggen funkade, vilket jag visste, men inte att en fjällkarp valde den framför den orange Fruity Beast som låg ganska nära. Jag hade kanske 1 meter mellan dessa två riggar, inget stor fisk, men ett roligt krutpaket som plockade up en annan lina och gav mig lite extra jobb.

Nattens andra, denna gång en spegelkarp.

Det blev lite tyst under ca två timmar, men sen gick dem igång på allt som heter Fruity Beast eller har denna fruktiga doft. Först var det en spegel som klev på och en stund senare får jag ett dubbel run från en mindre fully scale och precis när den går i håven, är det dags att ta nästa spö och fjällissen plockade upp en Wafter.

Morgonfjällis på Fruity Beast Wafter.

Allt redas ut och sakta kommer gryningen med ytterligare ett par fiskar och lite senare den på bilden ovan, alla fjällkarpar som tar Fruity Beast Wafters, ett helt galet bete och frågan är om jag någonsin har haft ett bete/doft som jag har ett sådant förtroende för! Man kan inte låta bli att fånga karp!

Vi ses till vintern igen!

Här ligger sista fisken på väg mot friheten och jag spenderade lite tid med att göra riggar, mäska o s v och jag hann inte riktigt med innan det var dags igen och självklart på Fruity Beast igen, fast denna hittade pop-up versionen och för en gångs skuld var det en spegel och inte vilken spegel!

Återfångst.

Det visade sig snabbt att det var en återfångst, inte lika roligt, när det bara är några dagar mellan fångsterna, men tydligt är det dock att dem lockas till sina misstag med denna doft!

NGT`s Rod and Splash Mat.

Jag vill gärna slå ett slag för denna matta som skyddar rullar, larm, hangers mm från stänk när det spöregnar. Den tar ingen större plats ihoprullat och den kostar inte skjortan hos Karpfiskebutiken, som även har alla dofter och beten som jag använder för tillfället.

Nattligt dubbel take.

Här en bild på nattens dubbel run, dem minsta på länge, men naggande goda och sjön har en framtid, mest ser jag fram mot höst och vinterfisket ... Jo, det börjar redan att komma lite tankar kring detta roliga och spännande fiske som oftast är så givande, om man har gjord sin hemläxa.

Ännu en i raden.

Klockan närmar sig 8 på morgonen och allt torkas efter nattens bravader och just när jag ska till att packa ner (som vanligt) så skriker det än en gång och jag avslutar med ännu en fjällis på mattan och nu får det vara nog för denna gång, den gamla mannen är trött och seg och vill hem till en dusch och sängen.

Marcus slog till på gästkortet!

Under morgonen får jag ett sms från Furbring, han är i Rismåla och har fått en fisk, med sig har han Marcus som fiskar på ett gästkort och han tar ett nytt sjörekord och vi har numera den första 30 punds fisk från gölen och jag kan bara lyfta på smäcken och gratulera. Det var allt för denna gång, jag ånger på och det kommer mera. Tills dess önskar jag er alla skitfiske.



4 kommentarer:

  1. Hej! Tack för en bra blogg! Gör du egna partiklar/spodmixar fortfarande (hittade ett gammalt inlägg) eller köper du färdiga från tex karpfiskebutiken med deras 3liters mm?

    SvaraRadera
  2. Hej Oskar och tack för din fråga!
    Jag gör det mesta själv, men vid behov eller panik, så köper jag och då mest Karpfiskebutikens Tigernötter.

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt svar! Skall testa att göra egen spodmix med hjälp av ditt inlägg 👍

    SvaraRadera
  4. Försökte hitta en Mail till dig men hittade ingen så skriver en till kommentar här, hoppas det går bra!
    Försöker hitta den duvblandningen du tipsade om för ett par år sedan från lantmännen. Hittade en hönsmix bas hos granngården. https://www.granngarden.se/mam/celum/celum_assets/8807467941918_1230610_12765_pdf.pdf?598&attachement=true .
    Men det verkar inte vara samma? Är rätt ny inom karpfisket och helt novis på partiklar.
    Tack på förhand!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.