fredag 11 september 2020

Mot nya äventyr!

Jag hade under flera pass på platsen, känd och sett att det började gå sämre och sämre. Fiskmässigt var det nog bra, men det blev längre och längre mellan fiskarna och jag ville mer. Att jag skulle byta till en annan plats i sjön, det stod klart för mig och även att detta skulle bli mitt sista fiske här.

Man vill jo sluta med flaggan i topp och jag hoppades att det skulle bli så under tiden jag fick upp grejerna, mäskade och fick ut mina riggar. Lite Jeopardy var med i bilden, jag ville inte använda den totalt säkra Fruit Beast under detta fiske, utan andra beten skulle provas.
27 augusti.
Egentligen är det ganska otroligt att man kan fiska på samma plats med samma beten, riggar under 2 månader och ha bra resultat, riktigt så brukar det inte vara. För eller senare tar det slut, fisken lär sig, dofter och beten tas inte längre och man får dra sig vidare.
Test av andra beten.
Att fisken i sjön använder den närliggande branten för att färdas längs med sjön, det vet jag och det kändes under dem senaste passen att jag bara plockade enstaka strykare som kom längs med branten och det kändes som mer eller mindre hela platsen var en stor röd flagga.

Jag ville testa andra beten för att se om det blev någon skillnad och lite andra riggar, eller skulle allt bara bli en stor svidande blank avslutning? Inte om jag får bestämma något i sammanhanget!
Fruit Beast Wafters, ett säkert vapen?
Karpfiskebutikens  produkter med Fruit Beast är och har varit extremt effektiva, det spelar ingen roll om det har varit wafters eller pop-ups, suveräna beten och allt du doppar i denna doft tas a karp, det är bara ett fett faktum och har du inte provat dessa produkter, så bara gör det!
Tigers är alltid ett bra bete för karp.
Jag mäskar alltid med lite tigers, inte mycket då dessa nötter mättar fisken ganska snabbt. Dessa får karpen att leta och rota bland dina riggar, dem största tigers delar jag i en 16 mm Choppar och än mera doft och sötma kommer ut.
Tre handplockade för krokbete.
Jag väljer ut några fina tigers för krokbete, antingen kör jag med dem hela, halva eller som pop-ups med lite kork och man kan snitsa till dem och balansera dem med kork och använda dem som wafters, var en stor nöt står rakt över din krok, väldigt effektivt och det jag oftast gör.
Lugnt och stilla, men hur länge?
Kvällen började lugnt, inga tecken på fisk och jag njöt av solen efter regnet som kom under tiden jag ordnade mina riggar och beten. Vattnet hade börjat bli kyligare och vattennivån var betydligt högre på grund av dem senaste skyfallen över Nybro.
Total silence.
Jag kan redan nu säga att det blev fisk, men det blev en väldig lång väntan innan den totala tystnaden övergick till adrenalinkicken man får vid ett run. Det skulle ta nästan 13 timmar innan det skedde och det visar bara att ett platsbyte var befogat.

Kvällen drar in och inget landad.
Kvällen gick med planen för den nya platsen, spanande efter fisk, vad som skulle göras på den tilltänkta platsen, kaffedrickande och prat med olika kompisar som kom förbi och tittade till mig, fortfarande ingen fisk eller ens indikationer på att det fanns liv framför mig.
Byte till Snowmans mitt i natten.
Vid midnatt hade det gått så pass långt att jag dribblade ihop ett par Snowman-riggar med fishmealboilies och som en gardering, så fick den ena en Milky Pineappel pop-up och den andra en röd Red Raphosody pop-up. Ingen panik här inte, men jag ville så gärna ha ett resultat och sluta på topp, detta sista fiske från platsen.
Handtestet innan avgång.
 Vid 1- tiden den natten spred jag lite tigers och ca 20 stycken boilies och bytte riggar på två av spöna, 2 wafters fick ligga kvar ett tag till, men tanken var att göra en av dem med en större tigernöt som wafters, detta med tanka på alla tigers som hade lagt ut på platsen sedan jag började här.
Natten, en tid för nya planer kring nya platsen.
Som sagt, så gjord! Högre spö vevades in vid 3-tiden, min tigerwafter var klar, riggen monterades och testades i vattenhinken och lades ut. Kaffet kom fram och man höll sina tjocka tummar i hopp att något skulle stryka förbi, det kändes som jag inte riktigt kunde göra mera i denna situation.
Starten på ett run!
Jag sitter och tar lite bilder och plötsigt får jag 2-3 snabba bleep, min Hangers sjunker och jag tar snabbt en bild på detta, en halv sekund senare ligger kameran på hinken och jag står med ett böjd spö, ett vilddjur har hittat min ena Snowman.
Red Rhapsody/Fishmealboilie blev för mycket.
Fisken, en fin Fjällkarp är helt galen under fighten och den plockar upp 2 av mina andra linor, fast jag kör med backleads. Den får till slut ge sig och syna håvens insida och jag skymtar den röda pop-up i munnen.

Fisken hamnar snabbt i slingen, jag har jo ett fantastisk arbete framför mig och nu kommer regnet! Två linor ska redas ut, riggarna kollas och läggas ut. Fisken ska tas hand om och sen ska riggen som gav fisk återställas och läggas ut, allt medans  regnet  sakta ökar. I just love it!
Sista fisken från platsen, det var dags att byta plats.
Allt ordnar sig och lugnet återgår, jag tar lite kaffe och knyter näven, ingen blankning, fan va gott! Regnet avtar sakta, men säkert och det blir tyst som graven över sjön. Jag fortsätter med mina bilder lite i skymundan, så inte blixten stör eventuella fiskar.

Väl klar med detta, tar jag mig en ny kopp och hör en brevlåda stängas, det är morgontidningen som delas ut, tystnaden lägger sig igen. Nästa adrenalinkick kommer efter ungefär 10 minuter, här fanns inga bleep eller sjunkande hangers. Nej det var en ton som ingen karpfiskar kan missta sig på!

Igen en vilding, som tar lite lina rakt ut i sjön och sänket släpper och den pressas upp i ytan. Den håller på ett tag därute i mörkret och jag ber att den inte ska släppa. Allt går bra, den är inte i närheten av mina andra linor och går så småningom i håven.

På mattan är den galen och jag ser inte min krok eller betet, jag får gräva ut min tigerwafter med en Peang, så långt inne har jag nog aldrig varit med om. Ett par snabba bilder och lite lappande av en skada på ryggfenan och den simmar glad ut i mörkret.

Det skulle bli den sista fisken från denna plats, jag har flyttat mig 200 meter, gjord mig ett nytt hak, mäskat lite och det fungera bra och än så länge ge det fisk, så hur det fisket går samt lite nyttiga tips, riggar mm kommer jag att berätta om framöver. Skitfisk på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.