fredag 18 september 2020

Nyinflyttat till ett nytt hak.

Det var dags för en flytt från den senaste platsen, fisket hade blivit sämre, utsikten tråkig och jag ville mer. Jag hade ett par ställen i tankarna och funderade lite över dessa och för och nackdelar på dessa platser. Jag bestämde mig och det finns lite flera nackdelar där, men i så fall får man flytta igen, vi får se hur det blir framöver.

För och nackdelarna kommer jag till under fiskepassens gång, fisken kom och fisket har gått bra och det har varit både varmt, regnigt och andra oväderstyper som har passerad över mig, som vanligt. Nu tar vi en titt på hur jag gick tillväga för att få en så bra start som möjligt på den nya platsen.



Nya platsen, spännande med lite nytt!

Vattennivå var låg och det gav ett bra utrymme för grejerna. Djupet är bra nära land och det ökar sakta utåt från platsen, vilket kan vara en fördel, om fisken flyttar sig under tiden vattentemperaturen sjunker.

Man ser 90 % av sjön från platsen och vad som eventuellt visar sig på ytan mm, det finns möjlighet för både lä och skugga, samt att kunna fiska nära näckrosbältet till vänster om platsen. Till höger finns en boj och en badbrygga, som man får ha i åtanke under fisket. Till vänster är det dem gröna växterna och den utlagda fiskebryggan, som man få se upp med, annars är allt bara bra.

Dags att jobba lite och göra sin läxa.

Väl framme för att påbörja arbetet, började regnet, men det stoppade inte mina planer och det var bara att börja med att hitta hård botten. Det var inte lätt, endast 2 ställen var det hårdare och resten var mjuk botten med multnade löv mm, och tankarna gick till fiske med pop-ups och sakta sjunkande wafters och balanserade Snowman riggar.
Vad skulle jag hitta framför mig?
Jag hittade lite djupare gropar i bottnen och jag misstänker att Nybro Brandkår har gjord dessa under sina övningar med sina slangar. Alla spots mätes upp, djupet mm antecknades och så även bakgrundsfeatures, avståndet togs ut och skrevs ner och nu återstod det bara röjning och rensning av platsen.
Här var mjuk botten och blyet var oskadd!

I kontrast till förra platsen, som var stenig och hård, så höll mitt bly sig oskadd under mina eftersök och jag letade inte bara features, utan sökte även efter saker, som kunde ligga mellan spötopparna och riggarnas placering, något som är väldigt viktigt att kolla och ha den vetskapen med sig. 

Ett större jobb var att rensa i vattenkanten, där fanns allt från stora grenar, skräp och även bildäck och lite annat smått och gott. Allt löste sig på ett bra sätt och skiten forslades bort.

Mitt utgångspunkt.

Jag började ganska nära land till en början, djupet var bra och likaså bottenförhållanden, fast det gällde att fiska med rätt riggar, så betena syns bra och inte hänger upp sig i Chod mm.

Ett par kast med lodet visade mig att några större fiskar fanns i området och det gav en viss känsla. 3 - 4 fiskar, varav en av dem låg nära bottnen, det är inte gäddor detta och nu kom mäsket fram.

En laddning Gott och Blandat, alltid spridd till en början.

Jag börjar alltid en ny plats med en 3 liters hink med lite av varje, detta mest för att få igång så mycket fisk som möjligt och detta gör jag under ett par dagar.

Därefter och under fiskets gång blir det endast Boilies och Tiger nuts, som har fungerat på dem senaste platserna och jag ändrar inte detta, varför skulle jag?

Vänster sida.

Här en bild på platsens vänstra sida, man har koll på en stor del av sjön, man har växtligheten till sitt förfogande och även längre in till vänster en brygga, som kan bli ett problem framöver. Den lilla öppningen jag gjorde, är min landningsplats om fisken går åt vänster under fighten.
Ett par timmar och allt var klart.

Här ses hela platsen och podden kommer att ställas i den högre öppningen och även där finns det plats för att håva fisken. Jag kan sitta nere vid spöna, vilket jag föredrar eller sitta en bit ifrån och sitta skyddat mot sol, vind och regn. Jag har även en bra utsikt över hela platsen och jag tror inte att det kan bli så mycket bättre.
Platsen är bra, men ......

Som sagt platsen är bra, karparna kom och jag har fått utdelning under dem 4 sittningarna jag har hunnit med, inget i fisket har strulat och där har vi fördelarna med att göra sin hemläxa på rätt sätt. Nackdelar? Ja, dem finns där!

Platsen ligger nära en P-plats och det må så vara. Mycket folk under dagen och jag fiskar kväll till nästa morgon. Men denna P-plats används flitigare under sen kväll och under natten! Man kör ner och vänder på parkeringen och jag får lyset över min fiskeplats. Man ställer bilen med helljuset på och jag säger till och en del fattar.

Varför sitter man i bilen mitt i natten i 20 minuter? Man ringer eller sms:ar .... något frugan inte får höra eller? En kille hade helljuset på och jag gick till hans bil, väl framme stoppade han ner en porrblaska, ursäktade sig och försvann! Ofta kommer det ner folk med lite mörkare hudfärg än vi skandinaver besitter, man går ur bilen och ringer, 5 - 10 minuter senare kommer en annan bil och jag är inte blind, jag har en bakgrund och jag vet att det langas saker under nätterna!

Vid ett tillfälle tände jag min Maglight lampa mot bilarna och på 1 minut var båda bilarna borta, vad hände där? Flera har sett detta och farbror blå är informerad och dem kommer förbi ganska ofta numera om dem har vägarna förbi. Nog om detta, det var allt för denna gång. Fisket rullar på och det får ni insyn i längre fram och tills dess önskar jag er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.