söndag 29 november 2020

Shining Amino Glue från MS Range!

Jag visste verken ut eller in, när klockan ringde denna morgon och om jag var vid mina fulla fem, det är tveksamt. Jag kom i kläderna, fick i mig en kopp nybryggt och kom levande fram till sjön, inte dåligt av en gammeldansk!

Grejerna fick sina platser och dimman låg tjock över sjön, jag tog det lugnt, tog mig en kopp kaffe till och började förstå vart jag befann mig och sen tog jag fram den lilla burken med det orange pulvret och såg den vita lappen i bottnen "Test" och jag tackar Anders på Karpfiskebutiken.

Nu skulle detta testas och snart hade jag krokbeten som var orange och jag menar verkligen orange. Det luktade inte i min näsa, men lite Pineappeldustar kom och dem monterades på mina Heli-riggs och jag kände att skalet/coatingen hade härdat lite extra under tiden den gamla dansken blev klar.

28 oktober.
Med linorna fastsatte i spolen, så landa allt helt rätt på den luriga chodden och därefter lade jag ut ungefär 30 spridda 15 mm boilies och min väntan kunde börja. Det var spännande, tänk om o s v?
Vindstilla och dimman lättar.
Dimman släppte sakta men säkert sitt grepp över sjön och en yta så stilla att man såg nästintill eventuella bubblor i södra delen.

Inte riktigt min smak, jag vill gärna ha lite vind och gärna rakt mot mig. En snabb titt i mobilen redan kvällen innan, visade att en frisk sydvästvind skulle komma under dagen, men kan man lita på detta?

Solens tappra försök.
Först kom solen så pass att man kunde skymta den och den gjorde sitt försök för att värma upp Småland, med det gick inte och allt blev mulet igen.

Jag åt mina mackor och klämde ner dem med kaffet och sedan gjorde jag ett par nya beten och bara synligheten på den orange färgen var häpnadsväckande ... det borde fungera på en mörkbrun botten på ca 5,5 meters djup.

Sydvästvinden kom.
Vinden kom, först lite svagt, men det var vind och riktningen var perfekt och sen ökade den sakta och det kändes väldigt bra och nu stängdes jackan och kepsen byttes mot mössa.
Med vinden kom fisken.
En timme hade vinden friskat i och sen hörde jag min älsklingslåt med The Delkims, det var den högre av duon som lade an tonen och jag var snabbt framme. Lite lina togs och togs tillbaka och innan jag ens hade sett fisken, så såg jag den orange pricken i vattnet och sedan fjällkarpen som hade gnagat en gång för mycket.

Detta kändes fint, att för första gången prova detta och sen få utdelning, det blir inte mycket bättre, ett par snabba bilder och återutsättning av fisken och sen på med ett nytt bete med samma procedur. kaste och inställningen av det hela och sen en ny kopp kaffe.

 Men bara två?
En kopp som jag aldrig hann få varm, utan drack kall eftersom det nu gick iväg på vänstra spö och efter en dålig fight kunde landa en vacker fisk med ett snyggt fjällmönster och betydligt mindre än den första.

Det gör inget, två fiskar inom 35 minuter på en för mig ny produkt, det säger en hel del och det skulle sedan visa sig att det inte bara var en tillfällighet! Det blev tyvärr inte mera denna gråa dag, men jag var mera än nöjd med resultatet och dagens händelser och nu ska vi titta på vad jag gjorde och använde.

MS Ranges Shining Amino Glue fluoro orange.
Det orange pulvret i burken är svagt fluoro orange, innehåller någon form av bindningsmedel som reagerar med vatten och sen härdar det. Pulvret ska också innehålla Aminosyror av något slag, vad vet jag inte och det finns 50 ml och jag vet inget pris.
 Ta en boilie, i detta fall är det en Pineappel pop-up.

Fukta betet och lägg betet i pulvret.

Skaka burken kraftigt.
Här rör det sig inte om Dilirium Tremens eller Heroinets biverkningar eller kamerans oskärpa, jag skakar burken och tar bilden! 😂
Pulvret klibbar fast direkt.
Ta upp ditt bete med något typ boilieneedle eller dipptång och blås bort allt löst pulver, som kanske sitter löst.
Doppa betet i vatten och coatingen hårdnar.
Efter dopet kan du vänta ett par minuter innan du monterar ditt bete på riggen eller doppar betet igen i pulvret. Pulvret härdar och det skapas ett tunt skal med en kraftig fluoro orange färg och här sitter även Aminosyrorna.
Vill du ha extra effekt, så upprepa proceduren.
Jag märkte, att om du dippar en gång till och låter allt vara utan att blåsa rent betet, så kan du ändra lite på den runda ursprungsformen på din boilie och även få en lite ruggig yta och allt, som inte är runt, är nog inte så farligt i karpens värld eller hur?

Här två nygjorda beten.
Till vänster ett bete som är coated två gånger, men ej fått vatten efter sista coatingen, låt det vara och detta bete kommer om sida bli som betet till höger på bilden och få en hårdare yta och en bättre synlig färg.
Två beten efter 7-8 minuters härdning, dem gav fisk!
På bilden ovan har du dem beten som jag tog karparna på! Fukta och dippa i pulvret, skaka sen och renblåsa och gör samma procedur en gång till och vänta 7-8 minuter innan du använder dina beten. Spänn fast spöna och dig själv! Pulvret finns hos Karpfiskebutiken! Prova det och skitfiske får du från mig!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.