onsdag 9 december 2020

Svarte göl och Fresh Fruit.

Jag vet inte hur många varv runt Svarte göl, hunden Kasper och jag har gått och spanat efter fisk, sedan jag bestämde mig för att lämna Linnéasjön för i år? Många är det, men jag såg och sen såg jag igen och mäskade väldigt lite och sen såg jag och sen var saken klar, nu jävlar ska årets sista luras upp och därefter mäskade jag morgon och kväll under 9 dagar, innan jag dök upp.

Jag kommer ihåg det som det var igår, att sova gick inte, det där vanliga, tankarna och en liten portion spänning och sen är det kört för min del. Det gör inget, det har hänt förr och det kommer att hända igen. Så denna 5 november tillbringades vid tv-n ett tag, sen var det kaffesörplande i köket och vid 1-tiden gav jag upp, bryggde kaffe och ordnade lite mat för dagen och drog den långa vägen till gölen, ett avstånd på kanske 350 meter.

Boiliemixen, sista spridningen!
Vid gölen och på den valda platsen är det enkelt, man har nästan dagsljus från lampans sken och det är jo lyxigt. Jag håller dock alltid en låg profil, då karparna ofta rör sig nära land i sitt sökande efter överblivet bröd mm.

Bröd kunde dem glömma, dem skulle få boilies och sen jag började mäska, var det NGT´s Dynamic boilies i 15 mm och med smakerna White Choclate och Tiger nuts i vit färg, samt Creamy nuts i en ljusbrun färg och dessa i en salig blandning. Mina 3 platser fick sina beten lite tight och sen lite spridd mellan dessa.

Jag gick på lamporna och hade linan i clipsen.
Tre pop-ups lades ut, två av dessa med samma beten, som mäsken och en blev med Fresh Fruit, Karpfiskebutikens egna pop-up. Det hela gick fort, jag hade lyse, jag hade lamporna som referenspunkter och avstånden var redan klara och i clipsen på spolarna.
Min plan, skulle det funka?
Två mindre vassruggar hade visat säkra tecken på karp och dessa täcktes så klart med var sin rigg, rakt fram hade jag en öppning mot den döende växtligheten och här hade jag två gånger, sett karp visa ryggen i ytan. Längsta avstånd var 13 wraps!

Jag får fram lite kaffe och en efterlängtad cigg och sitter just och tänker på dessa 13 wraps, jag är skrockfull och har faktisk 13 som mitt turnummer, lite tvärtom mot alla andra, men så är det och så förblir det. Jag flinar lite över detta och tittar samtidig mot spöna, så allt är klart och ser en Råtta simma förbi. Max 2 minuter senare får jag ljud från högre Delkim och tittar upp i tron att det är denna Råtta!

Jag behöver ingen förklaring, den kommer! Linan dras av rullen i bra fart och jag är snabbt på spöt, vill inte att fisken går in bakom vassen. Det är lugnt, fisken har gått rakt upp mot växtligheten och jag får fram den till håven utan större problem, men inne vid land fattar den vad som händer och det var ett fantastiskt frispel, innan den gick i håven.

10 minuter tog efter sista rigg var utlagd mot vassruggen!
Jag fattar inte riktigt detta! Hallå! Fisk efter ca 10 minuter i Svarte göl!? Visserligen efter en del mäskning, men detta är inte helt normalt, inte på långa väger! Jag vet om dem, som har mäskat väldigt länge och suttit 11 nätter, innan runnet kom, faktiskt på samma plats, så lite ovanligt var det. 

Rund och go och den pressade vågen till strax innan 7 kilo och jag ska inte klaga och fin var den också, som sig bör. Ut i friheten på annan plats, lite boilies lades ut, ny pop-up skruvades fast och allt föll snabbt på plats och jag myste, klockan var bara 02.20!

Lugnet lade sig och höstsolen makade gå upp. 
Det blev väldigt tyst efter denna fisk, total silence överallt, inte en bubbel, inget! Inte ens några Braxen var framme och det är mer ovanligt i detta vatten, än att få en karp så snabbt, det kan jag lova, då det finns miljoner av dem.

Morgon och förmiddagen går i tystnadens tecken, lite folk och hundar stannar till .... på avstånd i dessa tider och man kacklar med en del av dem och inte med en del andra. Man får lite konstiga frågor och ibland svara man fint och ibland bitchar jag till det lite och då drar dem snabbt vidare.

Svåra att undvika!
Ja, nog faan, skulle det dyka upp Braxen, men som tur var, så blev det endast en och så brukar det inte vara, får man en, så får man 20! Jodå, precis som karpen, så gillade den den orange pop-up med Fresh fruit, ett sött bete och som jag älskar att använda.
Ta lärdom av detta!
Dessa störande fiskar kan vara och är ibland en plåga av Guds nåde och så är det tyvärr, men vi kan lära oss flera saker: Dem går bland karparna, hittar dem ditt bete, så gör en karp det också, alltså var ditt bete synligt. Nästa lärdom är, hur sitter kroken, kan man göra något eller inte? I detta fallet kan det knappast bli bättre och karpen satt på samma sätt och med just denna rigg.
Jag hade tur med vädret ... Hm,lite väl fint!
Vädret var strålande solsken under dagen, inte det bästa, men jag hade det skönt och Braxnarna verkade ha försvunnit eller var denna ensam? Eftermiddagen närmar sig och jag bestämmer mig för att byta ut mina beten mot nya och lägga ut lite Chili tigers mot den närmsta vassrugge.
Chili Tigers.
En del är små, en del är stora och jag delar dessa i Ridgemonkeys Choppa i 16 mm, dem små tigers händer det inget med, men dem större blir antingen delade eller blir av med en liten flisa och där ökar doftspridningen direkt.

Jag krossa lite tigers i Kordas Crusher, ett tufft jobb, men det går. Jag har alltid med mig lite salt och rör ner lite bland mina Chili nuts och dem blir säkra för en PVA-mesh bag. Jag mäskar lite, väldigt lite på utsidan av vassruggen, jag vet att här finns lite hårdare botten. Jag byter till en German-rigg, monterar en Fresh fruit Wafter och hänger på min lilla påse med malda nötter. Kastet blir inte perfekt, men jag vill inte störa någon, som kanske finns där eller i närheten.

Som en blixt från en klar himmel.
Det går det mesta av en timme, pratar lite med Linkan, som är ute med tre stora rovdjur och en liten sak från Portugal, han drar vidare med djurflocken och jag garanterar,, att verken han eller hundarna hann hem innan högre spö var igång och denna ville in bakom vassen, men jag lyckades lirka ut den på öppet vatten och ett par minuter senare, tog jag bilden av kändisen "Kattfoten" namngett efter fjällen på mitten av fisken.
Min fluorocarbon German/Wafter rigg.

Nästan 5 kilo nu, upp i vikt sedan senast och det är bra och den fick sin frihet, två fiskar jag får nog fortsätta här och jag plockande ner alla grejer vid 5 tiden, staden var svart, men jag hade jo lampan och jag lade ut lite boilies och lite Tigers på mina platser och drog hem till frugan i värmen.

Än var mitt sista ord inte sagt, det skulle snart bli fiske igen i gölen och hur det gick, det kommer snart. Håll avstånd, respektera dina medmänniskor, denna Pandemi drabbar alla och det är inte över på bra länge, Det kommer flera vågor framöver, stå ut, du är inte odödlig! Lite skitfiske kommer här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.