söndag 12 februari 2023

Tredje sittningen och fram till det bistra slutet!

Tankarna började att gnaga! Så pass många pass, koll mer eller mindre varje dag, endast en Karp landad, fiskdöden mm. Allt var lite av en stor röra innanför pannbenet, men jag körde på och mäskade mina spot. Under varje gång jag var vid gölen gick jag runt och kollade alla platser och överallt, men resultatet var det samma varje gång, inte en tillstymmelse till rörelser, annat än Regnbågarnas vakande på ytan.

Man analysera sitt fiske, metoder, riggarna, mäsken, ja allt man bara kan och jag hittar inga fel i något av detta. Inför tredje sittningen hade jag minskat mäsken ytterligare och nästan helt tagit bort partiklarna, det var endast en stor näve med Tiger nuts och mängden var nere på typ 6 kilo mäsk fördelad på 3 gånger. Jag skulle under nästa fiske ha två dygn utan någon mäsk ute och köra med PVA-bags och minst ett spö skulle fiskas med Tiger nuts.

Tredje morgonen på Beachen.

Vädret var milt, molnigt och vindstilla denna morgon, men solen skulle titta fram under förmiddagen och sen skulle ett lågtryck komma in senare under dagen och det lät ganska bra för mitt fiske.

Körningen ditt gick för en gångs skuld bra, inga djur på vägen eller i skogen och det tackar man för. Jag var framme i mörkret och snabbt hittade grejerna sina platsen. Allt gick fort, avstånden fanns på spolarna och jag såg mina tre bakgrundsfeatures och riggarna landade där dem skulle.

Jag minskade lite på mäsken.

Lite mäsk hade jag med mig, men det fick vila i hinken och skulle endast användas vid behov, men främst efter mitt fiske. Lite ironiskt kan jag nämna att Spombar är inte så hållbara, som man kan tro, dem borde vara! Jag är inne på nummer två! Plasten håller inte för mina kast och dem spricker sönder, där den är ledad och en metallpinne sitter, men vad gör man?
Två olika PVA-bags, skulle dem hjälpa mig?

Min taktik var ändrad denna morgon, alla spö fiskades med PVA-bags, två av dem med Stiff Hinge riggar och ett med balanserade Tiger nuts. Balansen kom genom att borra ut två nuts till hälften och ha en bit korkstav intryckt i varje och dem stod fint, som en Snowman över kroken och en liten bag med 12-15 Tigers hängdes på denna rigg. Det ska fungerar, Karp älskar Tigers med sin sötma och krispighet, så där fanns inga fel heller.
Stiff Hinge-rigg.

Ljuset kom, molnen skingrade sig sakta och man såg att det skulle bli en fin dag. Kaffet kom fram och jag tittade med kikaren på Rävungarna som lekte borta på Vindskyddet, en trevlig syn.

Efter 20 minuter får jag ett bleep och ser att ena linan knycker, jag avvaktar lite och det fortsätter och jag tar spöt, någon Karp är det inte, utan en Regnbåge, som har fattat tycke om min Pineappel pop-up. Kroken lossas i strandkanten med Peangen och jag slipper ta i fisken. Jag vill inte ha problem med dessa fiskar under mitt fiske och funderar lite på om jag ska byta till en annan färg.

Vad Karpen ser!

Samma bete kollas, doften är fin, inget är skadat och jag mäter upp avståndet och en ny bag monteras, sen serveras detta igen på platsen och jag hoppas att det inte finns flera fetfenor i området. Jag slipper dem resten av passet och det är till stor glädje, man vill ju inte ha störningar som kan och vill skrämma bort en eventuell Karp på platsen.
En sista justering.

Molnen dra sig undan och solen kommer fram som ett brev på posten och jag är inte riktigt nöjd med en av mina betesplaceringar och ändra det, samt byter ut pop-up boilien. Riggen läggs lite off-side från där den tidigare låg och mina förhoppningar stiger lite.

Lite folk kommer och går och jag pratar med dem, ingen ser eller fångar något i gölen, inget! Och det hela känns som döda havet. Lite regnstänk kommer med dem nya molnen som sakta drar in över gölen och folket försvinner i samma takt.

10 sekunder senare kom runnet på högre spö.

Eftermiddagen kommer och tankarna svirrar - Hur länge ska jag fortsätta? - Vad är problemet? - Jag kan för fan inte ge upp, utan jag måste köra på! Under en kopp kaffe bestämmer jag helt abrupt att jag ska åtminstone fiska 3-4 pass till och sen bestämma mig för om jag ska avbryta detta, innan envisheten övergår i idioti.

Mitt bland alla tankar, får jag ett run och jag menar run! En ton jag älskar, linan rivs av spolen, det är inget snack om vad som händer och med halva kaffet i knävecken, tar jag högre spö, som jag innan bytte bete på och känner en större fisk. Den går tungt och jag känner lite nervositet i mina kaffeindränkta knän.

Jag har fisken på i kanske 20 sekunder och sen släpper den! Det går inte att beskriva den tomhet, man känner, det går inte och jag fattar inte varför, alla andra Karpar på mina Stiff Hinge riggar har suttit väldigt bra på dessa riggar. Men så är det, Satans lag fanns med mig på Badplatsen och ......

Först blir man besviken, efter en stund inser man skandalen och sen kommer envisheten tillbaka med extra styrka och nu skulle det bli flera pass, innan jag skulle ge mig. Det svider fortfarande lite i mig att tappa denna fisk!

Det ville sig inte och jag ville annat!

Jag lägger ytterligare 4 pass på platsen, jag mäskar och kollar överallt och jag verken ser eller hör något, det är dött, så dött det kan bli vid gölen.

När sådant händer är det lätt att begå fel eller tänka fel och man ställer sig en massa frågor: Är det mina beten, är det platsen eller vad kan det vara? Man analysera allt man bara kan och jag hittar inga fel, annat att det är så pass få Karpar kvar och allt slutade med en bedömning från min sida: Ska jag sitta kvar tills isen hindrar mig? Eller ska jag lite motvilligt ge upp och söka mig någon annanstans?

Jag ville ha Karp, jag ville landa ett par fina höstkarpar, jag hade en liten misstanke kring mäsken och det slutade med att jag gav upp för stunden, men samtidigt så tittade jag ut över gölen och svor att jag kommer tillbaka och tar min revansch, den kommer, sanna mina ord!

Jag bestämmer mig för mitt gamla vinterhak bland pålarna från gamla hopptornet i Linnéasjön, lite närmre hemmet och förhoppningsvis lite enklare att uppnå resultat. Ja, så får det bli och där hamnade jag och därifrån fortsätter vi under nästa inlägg ... Det blev lite roligare, kan jag säga! Skitfiske på er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.