fredag 28 september 2012

Swim clearings.

Slättengren och jag tog oss till Rismåla för att rensa upp ett par platser inför vinterfisket. Kommunen hade gjord grovjobbet med röjning av buskar och lite mindre träd och då vi i klubben, har 5 meter strandrätt till vårt förfogande, så passade vi på.
Första swimmet såg ut så här innan vi började och det kan tyckas som det bara är att ta bort lite vass, men så var det inte, lite mer än så, fick vi jobba.
Det här är det bästa, jag älskar att se kärringar som jobbar! Vassen togs bort, så vi får rum med spöna, håv och att man själv får plats för att kunna drilla karpen.
Lite tungt tyckte kvinnan på bilden, att det var och jag hjälpte henne med kärran och drog den i ett svep bort till platsen. Kommer ordet kärring från kärra? Om så är fallet, så borde de kunna dra kärran själv :-)
Stenarna lades i alla ihåligheter och det blev ganska jämt, fast det inte syns så bra på bilden. Sen var det dags för 5 kärror med sand, som vi tog lite här och där från badplatsen.

När vi kom fiskade tre personer på trekantsbryggan, plötsligt säger Pär till mig -Det räckte med ett blänk i medaljen! Jag tittade upp och de tre fiskande var som bortblåst, de såg nog min bricka, fast jag sa till Pär att jag sprider respekt, vart jag än går.
Så här bra det blev, alla rötter framför platsen är borta, en sitter kvar för att hänga säcken i, stenarna och sanden  blev bra och med regnet, så sätter det hela sig och det är bara att lägga en liten matta, sätta ner podden och lägga ut spöna.
Nästa plats var lite lättare, bort med grenarna och sen fimpade vi rötterna lite, samt fyllde upp ett större hål med grenar, vass sand och lite sten, som blev över från den andra platsen.
Ganska trevlig vy från dessa platser, man ser enkelt hela området och det är en stor fördel vid allt karpfiske, men vart tog kärringen vägen med kärran och sanden?
Där har vi henne och efter ett par tre kärror med sand, som packades så hårt det gick med fötter och skyffel ...
... så blev det så här bra. Hur länge dessa platser håller sig, vet man aldrig, men det klarar sig denna höst - och vinter. Vi kan nu sitta två man och fiska ut på djupet, var karparna redan har börjat komma för att senare ställa sig.

Bakom dessa platser finns det gott om plats för våra bivvys och det finns en gammal bänk, som jag tänker fixa till med ett nytt säte, en ljugarbänk behövs när man fiskar eller hur?

Vi sitter ganska nära varann här och kan hjälpa varann, om det behövs.Sen är det aldrig fel med gott sällskap under dem långa mörka timmarna och två halvhjärnor borde fungera bättre än en, tror jag! Kan vi nu bara få en halv meter med vatten i gölen, så blir det perfekt.
Efter detta drog jag långt ut i skogen med Jens Hermansson och fyllde på med 4 kilo 20 mm boilies och helgen ska spenderas i gott sällskap och förhoppningsvis ett par större karpar.
Mycket I 40, Banana Tutti och Pure Pineappel, allt från Mistral baits blev det och nu kan de välja vad de vill ha på menyn i helgen, det är bara att säga till, så ska jag servera det på silverfat.

Vi kör med fyra spö var och det bör hända något under de två nätter, vi kommer att vara där, men man vet aldrig, blankar vi, så är vi ett pass närmre den stora dagen, som Jösse brukar att säga och han har så rätt i detta.
Detta är inte en avgift för tjuvfiske! Det är lite pengar till de lättklädda damerna som florerar i skogen där vi ska fiska och vi får se om vi blir sugna och hur långt detta räcker.

Annars kanske vi får muta Vildsvinen eller ha dem som toapapper, vi får se vad som händer. Vi är tillbaka på måndag och kanske har vi lite att visa upp. Wish us Luck! See you then!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.